A Blizzard elnézést kért a Diablo 3 startja miatt, késik az RMAH

Professor J . Hírek 662

A Blizzard elnézést kért a Diablo 3 startja körüli kellemetlenségekért (login probléámk stb.), pedig folymatosan monitorozták a servereket. Az RMAH indulása eltolódik május 22.-éről, pontos időpont nem ismert még.

Diablo Players:

We’d like to extend a very sincere thank you to everyone who joined the global Diablo III launch celebrations this week, as well as to everyone who was ready to jump into Sanctuary the moment the game went live.

To that end, we’d also like to say that we’ve been humbled by your enthusiasm — and we sincerely regret that your crusade to bring down the Lord of Terror was thwarted not by mobs of demons, but by mortal infrastructure. As many of you are aware, technical issues occurring within hours after the game’s launch led to players experiencing error messages and difficulty logging in. These issues cropped up again last night for the Americas and Europe servers. Despite very aggressive projections, our preparations for the launch of the game did not go far enough.

We’ve been monitoring the game 24/7 and have applied several optimizations to help our systems better weather the global rush. As of late last night, specifically 11:50 PM PDT on May 15, all systems have been online and running relatively smoothly. We’re continuing to monitor performance globally and will be taking further measures as needed to ensure a positive experience for everyone. This includes some maintenance to implement additional improvements for each region.

In order to make sure everything is continuing to run as it should, we’ve decided to move out our target launch for the real-money auction house beyond our original estimated date of May 22. We’ll post further updates on that in the near future.

Aside from the tremendous number of players simultaneously logging in to the game, one of the launch-day service issues was linked to the achievement system. Some players began to notice early on that achievements were either not being earned properly, or not being saved between multiple logins. We’re investigating this issue and will provide a specific update as soon as possible.

We greatly appreciate everyone’s support, and we want to sincerely apologize for the difficulties many of you encountered on day one. Please visit the Battle.net Support site or Support forums for the latest service-related updates or for help in troubleshooting any technical issues you may be having downloading, installing, or while playing the game.

Thank you again for your patience while we reinforce the gates of Sanctuary and further strengthen it for your onslaught.

Respectfully,
Blizzard Entertainment

 

Forrás:

Comments (42)

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#40):[/reply]Lényegtelen, normal után egy boss sem dobott rare-t se nekem se két csoporttársamnak, de a world first videókat is megnézheted.
  Értem én, hogy nem akart boss runokat a Blizz de ennyire?
  Hell végén járok, ma kezdem infernót és a bossokból csak kék esik…
  Kivéve normálon, ott még szépen esett…

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#39):[/reply]Ha stabil időközönként dobál le, akkor lehet, hogy router vagy proxy beállítás csinálja.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Na, most viszont nagyon megszívtam… :(

  Nightmare, Skeleton King, és az utolsó ütésnél amint megöltem, rögtön ledobott a szerver. Beléptem újra, a küldetés már a következőn áll, loot sehol, Skeleton King sehol, még csak nem is láthattam mit dobott… :(

  Remélem hamar kijavítják ezt a kidobálást.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Ravenspike (#38):[/reply]A szerver biztos nem áll le, mert rögtön vissza tudok lépni várakozás nélkül, de valamiért sajnos folyamatosan (óránként egyszer kb) ledobál. Nem okoz nagy károkat, legfeljebb a földön heverő cuccokat tudnám elveszíteni, de szerencsére ilyen még nem volt. Inkább zavaró, mint hátráltató, de pl az el előbb a Diablo fight kellős közepén azért nem esett túl jól. :D

  Reply

 • avatar

  Ravenspike

  |

  Nekem érdekes módon két disconnectem volt idáig, és pár laggolós időszak, de játszható volt. Amikor meg felhívták a figyelmet arra, hogy restartolganak, meg javítanak, akkor egyszerűen találtam magamnak más elfoglaltságot. Egy 33-as wizard, egy 27-es barbarian és egy 22-es demon hunter felhúzása időbe krült, de én ezt végig minőségi. játszható állapotban tettem, vagy szerencsés vagyok, vagy nem csak szerveroldali problémák vannak sokaknál (biza rendetlenkedő nettel hajlamos megköszönni a fáradozásokat).

  szerk.: az aukciós ház néha tényleg befuccsol, az achivement rendszerrel viszont nem kell törődni, ha nem is adja meg azonnal, később felvezeti őket.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Diablo, normal fokozat, harmadik nekifutás, második fázis, 10% hp… ééééés “You have been removed form the game”.

  MIÉÉÉRT NEM JAVÍTJÁK MÁR MEEEG !!?!??!?!?! :D :D :D

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Délutánonként és este(16:00-00:00) másnak is használhatatlan az AH?
  Már sokadik napja ebben az időben a keresések nagyrészt nem találnak semmit vagy kifagynak eredménytelenül.
  Másnál is ez van?
  Haladnék tovább, kellene jobb gear, zsé meg is van erre az AH szar… Napok óta délután ez hátráltat…

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Engem még most is állandóan ledobál. Átlagban 20-30 percenként kapok egy “you have been removed from the game” üzenetet (egyedül játszom), kidob a karakterválasztó képernyőre, és onnan sehova se tudok tovább lépni, mert ha karaktert választok, hibaüzenetet ad, ha pedig kilépek, lefagy a játék. Ki kell lőnöm a feladatkezelőből minden alkalommal.

  Más is tapasztal hasonlót, vagy ez már egy speciálisabb probléma ?

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@ (#31):[/reply]Ez lehet az oka annak, hogy két napja nem tudok belépni az Oracle alapú rendszerünkbe. Mert olyan jóóóóóóóóó … :-)

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@ (#31):[/reply]itt a pont ;)

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@CyberCat (#23):[/reply]”beszerezzenek konkurens DB usereket jobban kezelő progit”

  Szerintem beszereznének, ha létezne, de sajnos Oraclenál jobbat még nem találtak ki.

  Reply

 • avatar

  Unikron89

  |

  [reply]@CyberCat (#29):[/reply]Kiegyeztünk. De akinek nem inge ne vegye magára… a papucsot! :)
  Persze kritikát megfogalmazni nyilván lehet.

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Unikron89 (#27):[/reply]Ebben igazad van, a mocskolódás nem túl kultúrált. (Mondjuk az se, hogy lepapucsállatkázod a közösség többi tagját… ;-) )

  A titkosítást azért írtam, mert felvetettétek, hogy a Blizz biztosan nagyon őrzi a szerveroldali kódot. Erre én azt tudom mondani, hogy vannak olyan cégek, amik arra szakosodtak, hogy nagyon titkos adatokat, kódokat tartalmazó rendszereket üzemeljenek. A helyük jól elrejtett, a munkatársak “background checken” mennek keresztül stb. Tehát ez nem lehet akadály, bár elég sokba kerül.

  Pár óra szerintem sem a világ, de az én projekttapasztalataim szerint elkerülhető lett volna. Nagyon kevés olyan vis maior van, amire megfelelő tervezéssel és informáltsággal ne lehetne felkészülni és kivédeni.

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@CyberCat (#26):[/reply]Szintén ilyen körben dolgozom:) és van realitás abban, amit mondasz.

  Azt viszont továbbra is tartom, hogy az open bétán nem játszottak olyan sokan.

  Csak kis körben, ha megnézem az ismerőseimnél akkor 10 emberből 1 ért rá játszani vele az open bétán azok közül, akik meg is vették és már tolják az élest, mégpedig azért mert későn is lett meghirdetve az open és már be volt táblázva a hétvégéjük.

  Utólag belegondolva direkt hirdették meg későn az open-t, hogy ne MINDENKI szabaduljon rá, mert arra még nem voltak felkészülve.
  Csak így a számokat sem tudták belőni.

  Reply

 • avatar

  Unikron89

  |

  [reply]@CyberCat (#23):[/reply]Értem. Mondjuk a titkosításnak nem sok köze van ezen a szinten a terhelhetőséghez, de elfogadom a válaszodat.
  Nem könnyű feladat egy kontinenst lefedő hálózatot összelőni. A pár óra csúszás az én szótáramban minimális hibahatár, nem pedig fatális tévedés.

  Aki nincs megelégedve a termékkel az vigye vissza a boltba. Sok helyen 72 óráig visszaveszik – ha nem is mindenhol.

  Viszont a mocskolódóktól a magyar diablo közösségnek el kéne határolódnia…

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Sharky (#25):[/reply]Az Open béta hétvégén ugyanilyen anyázás volt ugyanilyen kapacitásproblémák miatt. Kizártnak tartom, hogy akkor csak a mostani játékosok 20%-a játszott volna.

  Mivel multiknál és multiknak dolgozok több, mint egy évtizede, ráadásul szolgáltatás-informatika területen, és egyre inkább tapasztalom, hogy szakmai dilettánsok ülnek döntésekben fontos székekben, én igen reálisnak látom azt az opciót, hogy egyszerűen nem volt megfelelően menedzselve az egész.

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@CyberCat (#23):[/reply]a bétát szerintem a játékosok 20%-a használta.

  akkor tudtak volna felkészülni, ha azt mondják hogy az előrendelt mennyiséget ellátják, de ez kb. lehetetlen és nonszensz is.

  a bétán is nagy volt a terhelés, abból levontak egy számot, kijavították az akkor felmerült gondokat, mert ott biztos voltak és saccoltak egy számot, hogy mekkora lesz a terhelés. bétát tényleg jóval kevesebben próbálták, így abból egy téves adatra lehetett következtetni.

  Arra egyáltalán nem gondoltak szerintem hogy kb. a megvásárlók 70-80%-a, ha csak brahiból vagy divatból is, de még azon az éjjel be akar lépni.

  Mert valljuk be, nagy divat lett most a dio 3 és a legtöbb játékos még azt se tudja, mi az hogy Luth Golein….

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Én vagyok azon szerencsések egyike aki nem sok hibát tapasztalt eddig. Van már a játékban 15-20 órám ami nem sok de eddig csak 15.-én nem tudtam 1 órát játszani. Mindig beenged elsőre nem laggol, ah néha lassú de gondolom az is megoldódik. Egyetlen bug-al találkoztam eddig. volt 3 mob amiket nem lehetett megölni. kb ennyi.

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Unikron89 (#21):[/reply]Jobban felkészülni. Volt egy stressz teszt előtte két héttel, annyi idő pedig elég arra például, hogy átmenetileg béreljenek plusz kapacitást, beszerezzenek konkurens DB usereket jobban kezelő progit stb.
  És igen, van tapasztalatom szerverekkel, titkossággal, mi ugyanis egy játéknál jóval titkosabb infókat kezelünk.

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@Unikron89 (#21):[/reply]Te tényleg nem látod, hogy mi a probléma azzal, amit írtál?

  Reply

 • avatar

  Unikron89

  |

  [reply]@ (#17):[/reply]Nem dolgozom a Blizzardnál, de jelenleg 6 szerver tartozik hozzám és ha probléma adódik szerencsére engem nem köpnek szembe az ügyfeleim/munkatársaim, mint azt a játékosok tették a Blizzel (Valaki már máglyán elégetésről beszélt a magyar fórumon).

  Kitettek egy teljesen korrekt közleményt, hogy a kezdés miatt technikai gondok adódtak és dolgoznak a megoldásán. Megoldódott? Igen. Még aznap? Igen…

  Szerinted mit kellett volna tenniük? :)

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@Sharky (#19):[/reply]Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! Át volt rakva Amerikaira! Nem is gondoltam rá, köszönöm!
  Ha valaki esetleg játszana, de nincs sok ismerőse: Buckur#2388
  Szívesen segítek akárhol is vagy.

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@Scrancler (#18):[/reply]próbáltál régiót váltani? lehet másikban játszottál először, mint másodjára(véletlenül átrakott)

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  Segítségeteket kérném!
  Kedden vettem két darab Sima D3 játékot.
  Az egyiket fel is tettem a gépemre, Tárnokon.
  Az öcsémét viszont nemrég tettem fel a saját gépére, de nem aktiválom mert nem tudom a b.net accját. De viszont, belépnék a sajátomra és amikor bejelentkezik új karaktert akar csinálni! Miért lehet ez? Ha megcsinálom az enyém nincs ott ami 31-es!
  A válaszokat előre is köszönöm!

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@Unikron89 (#12):[/reply]Az a szerencse, hogy te Blizzard dolgozó vagy, és hiteles információid vannak arról, hogy semmit nem rontottak el. Másra nem tudok következtetni ebből az arcoskodásból, amit itt levágtál.

  Reply

 • avatar

  hauzer18

  |

  Annyit fűznék hozzá, hogy létezik olyan program, amit eDirectorynak hívnak és LDAP-on keresztül autentikál. Ez a cucc 150 000 Login/sec -re tesztelve van. Igazából nem vonnám kétségbe a fejlesztők és szakértők tudását, de azért manapság már elvárható lenne, hogy gördülékenyen pörögjenek a dolgok és ne legyen se a vas se a szoftver szűk keresztmetszet.

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@future (#3):[/reply]nem a szerverparkkal volt a gond.

  sajnos bármilyen adatbázis rendszert is használnak, az egyidejű session azaz munkamenet nyitásokat nem egyszerű megoldani több millió kapcsolatra. Ebbe tört bele a bicskájuk… Valami ilyesmi volt itt, ezért volt az hogy a login nem sikerült, de ha már bent voltál akkor nem volt gond.

  Reply

 • avatar

  Unikron89

  |

  [reply]@Nekemtene (#13):[/reply]Sajnos az élet ilyen, mindig NEKED KELL leellenőrizni az ilyesmit, legyen szó bármilyen rendszerről.

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  Engem az viselt meg, hogy aztmondták alapból olyan régióba lesz a játék servere, mint a ahova a battleneten megjelölt ország tartozik… Magyarország van nekem ott… és beléptem csináltam egy barbárt… lvl3nál nézem optionsba hogy amerikaiai….. átállítom és nem dobott ki, nem írt ki semmilyen üzenetet… mondom akkor így jó lenne? megnézem ás már Europait írt mondom faja…. majdnem behugyoztam de eltoltam act1 végéig 5-6 óra alatt (nem runoltam) és kiléptem mert dolgom volt.. jövök vissza és már nincs meg a karakterem… mert log után állította át… és újra kellett kezdenem…. ami szívás volt nagyon :S már Diablónál járnék ha ez nincs….

  Reply

 • avatar

  Unikron89

  |

  Húha… Látom sok itt a meszaros2008erno…

  Nem ment a játék egy kerek délután a megjelenési napon. Este 9-10 körül már simán beengedett és ki sem dobott. Ez tényleg katasztrófa, sírjátok tele a zsepit :)

  Aki nem ért a szerverekhez és az ezzel kapcsolatos munkákhoz, az egyáltalán minek szól bele a témába? Én informatikusként sem merném megkérdőjelezni a Blizzard tevékenységét. Egyáltalán honnan veszitek, hogy egyetlen szerveren fut a játék? Ja mert oda van írva, hogy Europe? :P Az kedves kis papucsállatkák jelenthet 1000 gépet is…

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Másnak is van olyan gondja hogy az AH-ban az auctions TAB-nál ahol azokat a cuccokat listázza amikre licitáltál, ott bent ragadnak a lejárt cuccok? Nekem 2 gyűrű feltehetően ugyan az a kettő, szóval eleve 2x került hibásan a listába, szóval nem bírtam megvenni őket akár mennyit licitáltam azt írta kevés, most lejártak a hirdetések, és a 2 cucc ott maradt.

  Lehet ezt törölni? Mert ha 3 nap után 2 fölös cucc van beragadva, akkor 2 év múlva bajban leszünk :D

  Reply

 • avatar

  Tron

  |

  A latency-vel kezdhetnének valamit, mert néha kicsit idegesítő tud lenni. Mondjuk lehet az is a baj hogy csúcs időben tudok csak le ülni játszani d.u.6 és éjfél között!!

  Reply

 • avatar

  Blint

  |

  1-2 halasztás még nem gond szerintem. Én személy szerint eddig csak 1 percre néztem rá az AH-ra, kíváncsiságból, hogy milyen gemek vannak már bent. De most még szakmák fejlesztésére / craftolásra elmegy minden pénzem, így nem is tudnék költeni AH-n :)

  Reply

 • avatar

  Khan

  |

  [reply]@future (#3):[/reply]Szerintem nem akarod végigsétálni a szerverparkjukat :D Nehogy azt hidd már, hogy beraktak két “pénégyest” hogy az majd jó lesz a népnek… Amúgy meg az sem működik, hogy csak úgy kibérelnek egy szerverparkot. Nem autó ez, hogy megyek és viszem, itt rengeteg tényező van. Na meg nem fogják kiadni a kezükből a játék szerver-oldali kódját. Egy másik topikban írtam már a szerver témáról, olvasgass.
  Én is találtam már a játékban egy-két kisebb bugot, de semmi komoly, és sose laggolt. Mondjuk túl sokat nem volt időm játszani vele a ZH és vizsgaidőszak miatt. Továbbá mint CE előrendelő teljes nyugalommal vagyok, hogy néha nem tudok esetleg majd elsőre belépni. Neptun ismerős? :D

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@darki111 (#6):[/reply]Igen, ez ismert hiba, még nincs javítva.

  Reply

 • avatar

  darki111

  |

  Sziasztok!

  Mással is előfordult,hogy a megszerzett acsik egy része eltűnt?
  Én már 44es vagyok nightmare-en act 3-ban,de pl a normal boss kill acsik nincsenek meg….vagy a szintért járó acsikkal ugyan ez…
  Mi a megoldás?egyáltalán van?

  Reply

 • avatar

  csabika23

  |

  Jaja nálam is az act 1 ben europe szerveren nagyon sok lag vólt remélem előbb utóbb kijavítják

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Mivel a sima AH is rendszeresen akad, nem keres, vagy rosszul rendez, szóval HÓÓÚÚTBUG VAZZ’, így nem csoda, hogy a pénzest csúsztatják. Azért ott már nem kis visszhang lenne ha ilyen minőségben adnák ki. Jobb is ha előbb azt teszik rendbe…

  Reply

 • avatar

  future

  |

  ez mind szép és jó, de ha csak azt nézem, hogy mennyien rendelték elő a játékot, akkor nem esett le nekik, hogy bakker, lehet nem pár százezren, hanem milliós nagyságrend felett akarnak majd belépni egyszerre?
  persze tudom, ha egyből egy hatalmas gépparkkal várták volna a tömeget, akkor nem lett volna gond, csak utólag a nyakukon maradt volna a sok kihasználatlan szerver. de erre a pár napra/hétre meg miért nem béreltek ki egy nagyobb szerverparkot? idejük lett volna rá, bőven.
  szóval nem értem én ezt, egy ekkora cég, egy ekkora névvel és ilyen pitiáner hibákon csúsznak el. :/

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Én egyszerűen éreztem, hogy elkerülhetetlen lesz a katasztrófa, hogy a világ számos táján, így nálunk is több tucatnyian nem fognak tudni a majdnem másfél órás telepítést követően játszani a játékukkal. Ez különösen szerencsétlen lehet a CE-sek esetén, akik még többet adtak ki a játékért.

  Amúgy meg egy napot túl lehet élni, persze én ezt könnyen mondom, mert már a beszerzés napján, este eljutottam a Skeleton King-ig, ma pedig már az Act III elején tartok.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  Erről ez a videó jut eszembe : http://9gag.com/gag/4196476 (főleg ha hozzáadjuk a szerda ill csüt hajnali leállást is :P)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.