1.0.5 információmorzsák egy koreai interjúból

Professor J . Hírek, Patch 475

Ez alkalommal egy koreai Jay Wilson és Wyatt Cheng interjúból kerültek ki újabb tudnivalók a Monster Power systemról és az Infernal Machine eventről. Nem valami sok, de annál érdekesebb.

 

 • A jelenlegi 1.0.4 verzióban az Inferno nehézsége körülbelül Monster Power 2 vagy 3.
 • Természetesen az Infernal Machine event alatt nem csak Bosst ölünk, hanem előtte több ellenfelen is át kell magunk küzdeni, ebből következik nem csak a BoA gyűrűvel leszünk gazdagabbak, hanem azokkal a jobb tárgyakkal is, melyek ezekből a monsterekből esnek. Magyarul lesz értelme többször is lemenni, nem csak egyszer.

 

Az előzőek alapján, és hogy 1.0.5-ben a monsterek sebzését 25%-kal csökkentik,tehát az lesz a 0 érték már lehet agyalni, milyen nehéz lesz majd Inferno 1.0.5-s patch után. Így aki jelenleg is vígan farmol MPL 2-3-s szinten, az szerintem nyugodtan belekezdhet az 5-6 Monster Power Level szintbe,  ha kihívásra vágyik. Az egyetlen kérdés amire még nem kaptunk választ ezzel kapcsolatban, hogy szintenként mennyivel emelkedik a szörnyek életereje és sebzése, de idővel erre is választ kapunk, legkésőbb a Patch Note-ban, vagy a dataminerek tevékeny munkájának köszönhetően.

 

 •  The current, v1.0.4 Inferno difficulty corresponds to about Monster Power Level 2 or 3.
 • Players will score multiple items from the Infernal Machine event, presumably as you kill multiple enemies during the event, and they all drop good stuff, leading up to the final event boss who drops the new BoA legendary ring, and perhaps other loots as well.

 
Forrás:

Comments (29)

 • avatar

  Apophissz

  |

  [reply]@Linkin (#27):[/reply]Köszönöm a dícséretet. Ami nekem gondot jelent az a molten, jailer esetleg pagued skillel felruhazottt packok. A többi az lightos kategória.

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@Costello (#14):[/reply]Szerintem a botok se talalnak napi 5M-ert cuccot, de Zsirafnyal kollega biztosan… :)

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  [reply]@Apophissz (#26):[/reply]Costello setjén ahogy gyorsan átfutottam egyiket sem láttam ezért csodálkoztam :)
  tiéden minden van ahogy elnézem nem lehet gondod :D

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  [reply]@Costello (#21):[/reply]monkhoz nem értek,de túléléssel nincsenek gondjaid life steal-life on hit nélkül?

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  Én 61 alattiakat nem veszek fel, a többit igen, mert simán lehet 61es 1h 1000+dpses, crit dmg + socketes.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#16):[/reply]Miért nem éri meg a 61es fegyót felvenni? Nem az volt a mondás, hogy a 60+ fegyókra is generálódhat 63-as szintű dps, csak a statok lehetnek gyengébbek?
  Azt mondjuk igaz,h én még ilyet nem láttam…

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@Costello (#21):[/reply]Ez attól függ. Ha egyedül mész akkor nyilván megéri két 1kezest használni, mert ugye gyorsabban hitelsz, stb. De viszont ha van felesleges időd(farmnál minél gyorsabb vagy annál jobb). De ha pl egy haveroddal mész, akkor egy olyat, hogy: 170+ Crit, 100+ vita, 300+ Dex, socket.
  Én is két darab 1kezessel mentem az elején, volt 36k DMG-m, de aztán vettem a skornt, és több DPs-em lett sokkal nagyobb Critel. De neked kell tudni, hogy neked mi éri meg.

  Reply

 • avatar

  Costello

  |

  De muszáj fel vennem a kékeket is, mert ha nem venném fel nem lenne pénz javításra, mert azért 1-2 halál így is úgy is befigyel mindig.

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@CalebForeva (#18):[/reply]Millióról beszéltem igen, bocsánat a csúsztatásért. De igen, meg is vettem.Ez volt pár hete, kb az első nap amikor kijött az új patch az új Ratekkel…De azóta mintha lenyomta volna a Blizzard, mert ugye este volt egy gyors hotfix vagy micsoda, bocsánat ha rosszul tudom. Csak a Monkal nem tudok olyan sebességgel haladni, mint azt kellene. A leggyorsabb köröm az kb 1óra25perc volt. Ami lássuk be, elég karcsú.:S És nem is az a legnagyob baj, hogy nem tudok a Barbárnak geart venni. De mindenki elmondja, hogy innen-onnan a Bossból esett ez meg az, én meg vagy 100× leölöm őket, de semmi.:S És nekik kisebb Mf stb. Elite pakk meg aztán a legrosszabb legendaryt dobja. Ami azért érthetetlen, hogy Inferno ACT3-on oylan cuccot kéne dobjon amivel kibírod ACT4-et, de olyat dob, amit egy 50es karakternek se vennék már fel.:S Ettől függetlenül töretlen a lelkesedésem a Legendaryk felé.
  Gearem: DH gear öcsémen van.xD http://eu.battle.net/d3/en/profile/MrBucuur-2458/hero/14828951

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#16):[/reply]+1 a tippre, egyetértünk.

  @#12 | Scrancler:

  Nem igazán értem, mit jelent az, hogy elment a Zunimassa gyűrű 80-ért, a másik 40-ért? 80 és 40 millióról beszélsz? Ha igen. az összesen 120 millió, ami a 15%-os levonás után is 102 millió. Ebből nem tudsz megfelelő geart venni?

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#16):[/reply]Hát, én már csak a 63-as itemeket veszem fel, semmi mást. Maximum ugye a Ring+Amulet amit felveszek, de abból simán lehet jó szinte akármelyik.
  Ha megkérhetlek, linkelsz nekem egy Armory-t? Kíváncsi vagyok mivel, mennyi idő alatt, hány k DPS-el tolod. Mert most a Monkomon van 63k DMG unbuffba, és nem tudom. Nem úgy megy mint a WW barbnak, habár azt nem szabad elvárni szerintem.xD
  Ja és a loot. Érdekes, hogy aki streameli a játékot, de uygan úgy kicsi a Paragon szintje, mondjuk 22-23, volt amikor 1óra alatt kilootolt 5legendaryt… Nekem is esik, de mint említettem 50körüli…
  Ma eladtam 5 db legendaryt…összesen: 340.000-et hozott a konyhára:)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Costello (#13):[/author][quote]De jó neked hogy minden nap találsz 5m értékbe dolgot, én kb még életembe nem találtam semmit amit 500k-800k nál többért adtam volna ell, pedig act 3 mat farmolom én is…. az 5 millás fejesem is úgy lett hogy egy körrel szereztem pár száz ezret a kékek eladásából, és a sok körből lassan meg lett a pénz.[/quote]

  Nem egyformán farmolnak az emberek, én pl a kéket, meg a gyengébb sárgát fel sem veszem, mert az összeszedésére, és lebontására pazarolt idő alatt inkább kiütök egy másik elit packot, és felveszem belőle amit érdemes.

  Tipp : Egy ideig én is minden szemetet felvettem, de egy bizonyos tempó felett nem éri már meg. Most már csak azt veszem fel, ami értékes lehet, vagyis a minimum 61-es (armor), vagy 62-es (fegyver) cuccokat. Elsőre azt hinné az ember, hogy minél több cuccot felveszel, annál több pénzed lesz, de nem. Pont hogy sokkal inkább megéri rohanni, és menni két kört úgy, hogy csak az értelmes cuccokat veszem fel, mint menni egy kört, és keresni extra 20.000 aranyat a szemétből. Nem az számít, hogy mennyi cuccot lootolsz, hanem hogy hány packot ölsz meg. Minél kevesebb időt pazarolsz el a turkálásra, annál több legendary és set cuccod lesz, a pénz pedig főleg azokban van. Persze ehhez nyilván egyedül kell farmolni, mert csapatban nem (csak) tőled függ a tempó.

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  Ha ez most 2-3-as szintnek minősül akkor egyből 10-re fogom rakni, hogy végre érezzem, hogy Infernon játszok és nem Normal act1-en… Amúgy feltűnt, hogy pár napja olyan sz*r a loot mint az isten… és ez van a friend listemen mindenkinek, imádom ahogyan manipulálnak…

  Reply

 • avatar

  Costello

  |

  És tényleg két részre oszlik a játékosok száma, mert van aki minden nap talál több millió értékbe cuccot, és van aki még életébe nem talált több millió értékű cuccot… érdekes….

  Reply

 • avatar

  Costello

  |

  De jó neked hogy minden nap találsz 5m értékbe dolgot, én kb még életembe nem találtam semmit amit 500k-800k nál többért adtam volna ell, pedig act 3 mat farmolom én is…. az 5 millás fejesem is úgy lett hogy egy körrel szereztem pár száz ezret a kékek eladásából, és a sok körből lassan meg lett a pénz.

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#11):[/reply]Értem. Habár azzal nem értek egyet sajnos, hogy jó a loot.:S Körülbelül van 500órám a játékban(nem mindenkinek sok). De eddig esett 2 item…Zunimassa Pox, Meg egy rare ring: a zuni elment 80-ért, holott most ér több mint 250-et amilyen statjaim voltak. A rare meg 40-ért.
  De azóta: Minden nap esik valamit, pl: 52es Chest, 2nap alatt 3 firewalker, ami 250-et se ér már szinte. Set item egy darab se. Én nem mondom, hogy hullania kéne. De amikor nincs sulim vagy ilyenek, és kb 4-5× végigrohanunk haverral ACT3-on, csak eshetne legalább egy 3-4millre való item.
  Nem sok az a 4-5 run, de nekünk kell azért 1óra, vagy kicsivel több, mindenhova bemegyünk kb.
  Más meg belogol, megy 4kört, és van 8-10 legendarya. MF-be öltözik haverom, akkor se dob semmit:S Ettől függetlenül élvezem meg küzdök a Legendarykért. De barbár geart akarok venni Patch előtt…Monk gearemet senki nem akarja. Immortal meg oylan drága,h csak na:S

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Scrancler (#10):[/author][quote]sorry a hülye kérdésért, de én nem igazán játszottam a Diablo 2-vel. Nekem mindig azt mondták, hogy olyan kicsi volt a Drop Rate, hogy ha valami kiesett az egekben érezte magát az ember meg ilyenek. De akkor végül is nagy volt a Drop rate?[/quote]

  Ez olyan, mint hogy 70 Forint nem sok, de 5 sokkal kevesebb. Szerintem a Diablo2-ben teljesen jó volt a drop rate, ehhez a stílushoz pont megfelelő. Se nem túl sok, se nem túl kevés.

  Ha játszottál a Titan Quest-el, vagy a Torchlight-al, azokban pl egyenesen loot eső van. Kinyitsz két ládát, és már meg is telt a zsákod, ettől pedig sokkal hamarabb válnak unalmassá. Ezek a játékok adnak túl sok lootot, a Diablo 2 adott pont eleget, és a Diablo 3 ad egy kicsit keveset (szerintem).

  De mostanában már szerintem a Diablo 3 lootja is normális lett, én legalábbis szinte minden nap találok valami értékeset (értsd : min 5m arany értékűt). Ha az ember hosszútávra tervez játékot, nem öntheti a játékosok ölébe a legjobb cuccokat. Persze itt nyilván az RMAH erőszakolta meg a loot rendszert, de talán nem is annyira baj.

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  [reply]@TrollBalint (#9):[/reply]sorry a hülye kérdésért, de én nem igazán játszottam a Diablo 2-vel. Nekem mindig azt mondták, hogy olyan kicsi volt a Drop Rate, hogy ha valami kiesett az egekben érezte magát az ember meg ilyenek. De akkor végül is nagy volt a Drop rate?

  Reply

 • avatar

  TrollBalint

  |

  [reply]@balikabo (#7):[/reply]Én azon gondolkodtam, hogy mintha visszajött volna, ha rajtam van az 5-ös NV buff, mintha több sárgát találnék ládába, vázába.

  Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a loot-ot odáig fogják javítgatni, amíg kb. a D2-es szintjére nem jut. Akkor talán megnyugszik mindenki. De akkor meg az AH lesz tele ilyennekkel és tényleg boldog – boldogtalan ugyanabban a legmenőbb cuccban fog rohangálni

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [author] (#6):[/author][quote]Igy viszont tok ertelmetlen az Inferno szint, ugyanezt megcsinalhatnak Hellre es maradna a jol bevalt 3 nehezsegi fokozat.
  0[/quote]
  Sőt, tök értelmetlen a három nehézségi szint, simán elég lenne, ha normon 60-as szintet el lehetne érni, aztán magunknak szabályozhatnánk a nehézséget.

  /szarkazmus

  Reply

 • avatar

  balikabo

  |

  Egy a lényeg, tapadjon a bélyeg, a köv kérdés meg megint csak hogy MIKOR jön már a patch:D:D, valamint ha jól tudom(javítsatok ki ha nem) a ládákra vázákra, stb… visszajön a magic find?

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  Igy viszont tok ertelmetlen az Inferno szint, ugyanezt megcsinalhatnak Hellre es maradna a jol bevalt 3 nehezsegi fokozat.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Na én is így számoltam kb. csak én a jelenlegi szintet az 1-es kategóriába lőttem be, de így se rossza, ha 2-3-as ez a mostani. Lehet keménykedni majd 10-es szinten :D

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  Hűt, engem valahogy nem hoz lázba ez a paragon lvl…Haverommal tolom mindig, ő mindig átöltözik a pakk végén, meg néha még közben is. És még is, semmi nem esik. amikor esik akkor FireWalkers ami elmegy kb 300k-ért. Így soha nem lesz meg a Barb gearem, főleg ha senki nem cseréli a Monk gearemet.xD De a loot rendszerre én is kíváncsi lennék:D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Menyus (#2):[/reply]Igen, engem is az xp érdekelne igazán. Az 50-60 súlycsoport (nekem) még elérhető belátható időn belül (24-es vagyok), de a 100 nem. Ahhoz szerintem mindenképpen jól jönne valami ilyesféle bónusz. Persze lehet, hogy mások anélkül is simán elérik.

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  [reply]@Baro (#1):[/reply]Valamint mennyivel emelkedik a mobokért járó XP.

  Bár nem vagyok benne biztos, hogy azt nagyon emelni kellene, mert már így is egész emberi időben el lehet érni a 100-as plvl-t :) Utána megint csak unalmasabb lenne a farmolás.

  Reply

 • avatar

  Baro

  |

  “hogy szintenként mennyivel emelkedik a szörnyek életereje és sebzése”

  valamint a loooooot-ra(legendary find) mennyit dob rá magasabb szinten játszás

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.