RoS elő-letölthető talán már januárban

Dyingsoul . Hírek, Patch 1081

Ha minden jól megy, akkor könnyen elképzelhető, hogy már ebben a hónapban letöltésre elérhetőek lesznek a kiegészítő játék fájljai. Külön dicséretes, hogy a letöltéshez semmit nem kell majd keresgélnünk, teljesen automata lesz a dolog és magától letöltődik majd.

Is there somewhere we can pre-download RoS? It said somewhere that I could when I purchased it digitally.

Not yet! The exact date that the predownload will start is still TBD, but we’re targeting this month if all goes well. Note: this download will begin automatically (meaning, you shouldn’t need to do anything special).

Or will we automatically download all of RoS when the pre-expansion patch goes live? That would make sense, but you never know…

Similar to what we’ve done with other games, the pre-expansion patch (2.0.1) will contain all of the expansion data that’s on the normal disc. So, for players who don’t predownload, they’ll basically get everything that’s available whenever they patch up to 2.0.1.
Caveat: Expansion-only content like the Crusader, Act V, and Adventure Mode won’t be playable until March 25th and only players who purchase Reaper of Souls will have access to them. (forrás)

Comments (29)

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@C55.1mm0rt4l (#28):[/reply]Hum, lehet nem volt elég erős a két mondatom közti kapcsolat hangsúlya.
  Szóval:
  A monster sűrűségre vonatkozott a kérdésem, miszerint van különbség Torment 1 és 6 között? A moncok hpja sebzése stb. ugye ebből a szempontból irreleváns.

  Reply

 • avatar

  C55.1mm0rt4l

  |

  [reply]@Abiondi (#26):[/reply]Van

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Abiondi (#26):[/reply]Van sokkal erősebbek a monsterek. (több hp, és sebzés)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Fege (#25):[/reply]Jól értem, hogy Torment fokozaton sokkal nagyobb a monster sűrűség mondjuk act 1-ben, mint masteren? Mert ott mintha ördögszekereket is kergetett volna a szél… És van különbség ezen belül Torment 1 és 6 között?

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Abiondi (#23):[/reply]Válaszd külön az alapjátékot és a kiegészítőt.
  Az alapjátékkal a helyzet az, hogy ahogy bejön a patch 2.0.1, onnantól egy haladó játékosnak nem fog tudni semmi újat nyújtani, sőt, inkább visszalépés lesz a mostani állapothoz képest. Akinek jól jöhet az alapjátékhoz tartozó utolsó patch, az a kezdő játékos, aki mostanában veszi meg a játékot, illetve aki új karaktert kezd, AH nélkül.

  Az egész játék már a kiegészítőre lesz hegyezve, azonbelül is a Torment fokozatra. Ezen a szinten már a mostani MPL-hez hasonló szörny-sűrűséggel találkozhatsz, nagyobb lesz a kihívás és LVL70-en már a leggyakoribb cuccok is felérhetnek a mostani TOP kategóriával.

  Tehát, Blizzard álláspontja az, hogy tessék megvenni a kiegészítőt, ezért pedig mindent meg is tesznek, hogy rá legyél kényszerítve.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@Abiondi (#23):[/reply]Ha csak az alapjátékkal fogsz játszani, akkor Master a teteje. Ha megveszed a RoS-t, akkor majd esik elvileg rendesen a 70-es gear, nem kell aggódni, hogy most csak 200k a sebzésed. Elvileg a 70-es torment monsterekhez van igazítva minden. És elvileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Professor J (#22):[/reply]Ez így ok. De ezzel a problémát átnevezték MP-ről Tormentre nem, de megoldani nem oldották meg. Vagy de?

  Tehát jól értem, hogy játszok majd, lecserélem a cuccaimat, felmegyek Torment 1-re, és ugyanott leszek, mint most MP 8-on, hogy nem fog esni semmi amivel tovább mehetnék Torment 2-3-4-5-6-ra, ráadásul Act 1-ben pl. halálra fogom unni magam, mert alig lesznek moncok? Gondolom az XP-t most farmolj rész erre volt célzás, aranyat meg nincs “időm” farmolni (XP-t se), azt inkább veszek majd márciusban 2-3 milliárdot.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Abiondi (#21):[/reply]Ne aggódj, XP-t és goldot farmolj jelenleg, kiegnél 8-10 óra után legkésőbb dobsz ki mindent, amit eddig használtál, ha meglettél 70, aztán szép lassan gearelődsz 3-400 ezer dmg-ről felfelé, ami torment 1-re elég, viszont kell hozzá 10-15 millió Toughness is.

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Fege (#19):[/reply]Mint olvashattad, nem 600k DPS-t akartam, hanem 200k-ról 230k-at.
  A karijaim MP8-on vígan megvannak köszönik szépen, de a 9-es már olyan lassulást okoz, nem is beszélve a 10-esről, hogy köszi nem. Nem nehéz, hanem unalmas!

  De a bajom nekem inkább az a jelenlegi rendszerrel, mint írtam is, hogy 2-300 óra játékidő alatt nem sikerült egy tárgyat sem lecserélnem, pedig nagyon nagyon messze vagyok a high-end geartől. Az persze az én “pechem”, amiben lévén eredetileg matematikus vagyok, nem igazán “hiszek”, hogy 1,5 év alatt a játékban található nem tudom mennyi, kb. 200(?) féle legendary illetve set itemből nekem eddig kb. 10 féle esett, nem több. Ez ha figyelembe vesszük, hogy simán több mint 500 esett mókás random generátorra enged következtetni. Volt, hogy 1 óra játék után 4 grandfather lett betörve.

  Ezeken a problémákon, főképp azon, hogy azért nem tudok továbblépni magasabb nehézségre mert a játékban sz*r a drop, nem pedig azért, mert bénán játszok a Loot 2.0 semmit sem old meg.

  Voltak korábban próbálkozások ezt megoldani:
  – a valorok +MF-et adnak
  – az MP szintek +MF-et adnak
  – én ide sorolnám a monster sűrűség megemelését is
  A fenti 3 lépés nem az alap problémát kezelte, hanem a géppuska elvet követve olyan szinten megnövelte a kieső tárgyak számát, hogy “abból már csak esik majd nekik valami értelmes is”. De így a játék néhol már játszhatatlan volt (többször amiatt haltam meg, mert nem tudtam támadni, hanem mindig valami kiesett tárgyat vettem fel), illetve vicces screenshotokat eredményezett, hogy egy screenen kb. 30 kék, 15 sárga item esett ki egy teljesen hétköznapi, nem összehúzott hentelésből.

  Most pedig elvileg mit csináltak:
  – kivették a valort
  – kivették az MP szintet
  – visszavették a monster sűrűséget

  Ezt társasjátékokban így hívják: “Lépj vissza a start mezőre.”

  Persze nem sokat játszottam a PTR-en, de ami tapasztalatom volt a monkommal kapcsolatban:
  – unalmas, szörnymentes területek (ez gáz)
  – alig esik item az eddigiekhez képest (ez nem feltétlenül gáz)
  – a sárga itemek 90%-án az alábbiak voltak: dex+vit+1 yard pickup radius (ez utóbbit egy matekosnak nem fogod tudni bemagyarázni, hogy véletlen)

  Mindegy, a március vége még rohadt messze van, és ahogy én, és ahogy olvasom sokan úgy véljük, hogy a Blizz belátta, hogy az eddigi loot rendszer sz*r volt, így kidobták az egészet. Csak mintha még nem találták volna ki, mi legyen helyette.
  De én bizakodó vagyok, az alap D3-ból is 1 év után normális játékot csináltak a peccsekkel, az újra szétbarmolt kiegészítő is jó lesz 1 év múlva.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Fege (#19):[/reply]Na végre valaki aki érti :D Üdv köztünk ;)

  Crusza, mint új karakter? Nálam simán az első dolog lesz, meg hogy törlök minden eddigi karaktert az accomról.

  A Diablo mindig is a progresszivitásról szólt, jelen esetben: hogy hogy jut el az ember a (kb.) 200k dps-ig. Ha elérted kész. Onnan max a PvP maradt.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Abiondi (#18):[/reply]Nem érted a lényeget. Itt nem az a cél, hogy a 200k dps karakterek a Loot2.0-val 2 hónap alatt elérjék a 600k+ dps-t. Itt az a lényeg hogy mindenkinek meglegyen a 200k dps, akinek több ideje van, annak lehet majd 300, talán 400 is, de a mostani 600+-os szintet nem fogod tudni elérni, mert ahhoz kereskedni kellene. Így lehet a legjobban kitolni egy játék szavatosságát, hiszen senki nem tudja “viszonylag rövid idő alatt” összehozni a legjobb geart kereskedés, cserebere nélkül.

  Most tényleg azt várják az emberek ettől a patchtől, hogy mindenkinek 6CHC-s Mempok fognak esni? Ugyanúgy nem fogsz találni egy darabot sem, vagy ha esik egy 3CHC-s, annak kb. úgy fogsz örülni, mintha most egy 6-os esett volna.

  ENVO: Új karaktert, 2 évvel a megjelenés után? Én kihagyom. :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Envo (#17):[/reply]Hm. Én halál komolyan azt hittem, hogy a kis 200k dps-es karijaimmal a jelenlegi 600k-s top karikhoz képest lenne esélyem felzárkózni, nem utolérni, hanem közelebb menni, mondjuk 230k-ig.
  Heti szinten tudok játszani néha akár 3 órát is, ilyen tempóval kell számolni nálam, de az _szerintem_ durva, hogy a 4 karakterem közül egyikre sem találtam jobb cuccot tavaly nyár óta. Ez olyan 2-300 óra játékidőt jelent. Ha azt mondod, hogy ez továbbra is így marad, akkor értelme nincs ennek az egész hypenak, csak a szarra mondjuk azt, hogy illatos.

  De az, amit itt többen is szóvá tettek, hogy a a monster sűrűség pedig hatalmasat esett az nem “mentség” semmire. Hiába emelik fel a legendary droprate-et hatszorosára, ha a sűrűség hatodolódik. Letöltöttem a PTR, bementem act I-ben a cryptbe, és amikor majdnem egy perc után találkoztam az első szörnnyel(!!!!), ami nem túlzás sajnos, még elvből végigöltem a második szintet is, de a kb. 1000 monc helyett volt benn vagy 200. Azóta nem léptem be PTR-be, mert ez így értelmetlen így az egész, nem csak a PTR. Megint arról szól a játék, hogy keresni kell a következő moncot.
  Ezt viszont, neked kellene felfognod.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  Mikor fogjátok már fel, hogy CSAK akkor van értelme a loot 2.0-nak ha új karaktert kezdünk, vagy ha 60k dps-sel megy az ember.

  Nem azért jött be, hogy jobbak legyenek a tárgyak, hanem hogy ha fejlődsz (szintezel), megfelelő időben fog esni up, azért hogy ne kelljen ah-zni. És ráadásul nem is azt jelenti, hogy minden tárgy jó lesz

  Indítson mindenki egy új karaktert és meg fogja tudni mi az a 2.0.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@C55.1mm0rt4l (#13):[/reply]Igen és nem is játszottam sokat : http://kepfeltoltes.hu/view/140111/1364022290image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  (Bocsánat a szar feltöltésért de a lényeg látszik).Hozzáteszem ,hogy eddig kb. ez az egyetlen olyan item ami miatt cseréltem az előzőt mert jobb mint ami rajtam volt.(Szóval eddig AHból tudtam csak fejleszteni ,pedig a legendaryk meg set itemek tonnaszámra hullottak). Ráadásul csak a frozen orb miatt tettem fel a PTR-t szóval ezért is örültem nagyon neki mert ez ahhoz tökéletes kb.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@C55.1mm0rt4l (#13):[/reply]Azért is gyenge a drop, mivel a monster sűrűség radikálisan visszaesett és Blizzard akárhogy reklámozza az új droprendszert, az igazság az, hogy kevesebb szörnyből kevesebb loot fog esni, így annak is kevesebb az esélye, hogy valami használható essen.

  Másik dolog. Mostmár tényleg öntsünk tiszta vizet a pohárba ezzel a hírrel kapcsolatban:

  A kék szöveg első része arról szól, hogy ha minden jól megy, akkor már ebben a hónapban elő-letölthetők lesznek a ROS-kiegészítő szükséges fájljai.

  A kék szöveg második része pedig azt írja, hogy azon játékosok, akik NEM töltik le a ROS-kiegészítő fájljait, azok majd a – valamikor érkező – patch 2.0.1-ben fogják megkapni ezeket automatikusan, de arról – elvileg – szó sincs, hogy hó végén jön a patch 2.0.1.

  Reply

 • avatar

  C55.1mm0rt4l

  |

  [reply]@C55.1mm0rt4l (#13):[/reply]Bocsánat 313dps-e volt a skorn-nak

  http://imgur.com/TVLylzr

  Reply

 • avatar

  C55.1mm0rt4l

  |

  Az egésznek az a lényege h a mostani Diablo 3 megkapja ezzel a semmit nem érő 2.0.1es patchet… Azt kapod meg amit ptren kaptál,ez a lényege,és mivel előbb letölti mindenki,így nem a megjelenés napján kell mindenkinek szívni egyszerre… mert akkor már csak fel kell oldaniuk a lezárt lehetőségeket,,adventure,crusader,act5… stb,egyéb… de minek? minek ennyivel előbb?… Eddig legalább megérte játszani xpért,hogy RoSban jobb lehessek,de most hogy kijön ez a semmit nem érő patch,még annyit sem fog érni a játék mint most,ptr-en nagyon könnyű és unalmas volt,és nagyon rossz volt a drop is… még rosszabb mint most… felesleges ennyivel előbb ez a tényleg semmit nem érő patch… március 25ig nem lesz értelme játszani,eddig legalább volt… xpért…

  Olyan wand esett neked ptren hogy bepisiltél? Olyan hihetetlenül rossz drop van,hogy rosszabb mint most,nekem is esett egy 60as Skorn,volt vagy 140dps-e…

  Loot 2.0…

  Köszi Blizz… de ebből inkább nem kérek,még legalább március 18ig… :@

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@PunkZoli (#11):[/reply]Nyilván a drop rate le lesz véve jócskán.
  Lassudefekt : Ha nem töröltem még a PTR-t lövök persze(hétvégén leszek otthoni gép közelben sztem) ,bár a statjai picit voltak csak jobbak mint az alap wand+ set bónusz(szóval nem lesz hasra esés kép alapján) viszont volt 1 olyan hasznos tulajdonsága ,hogy frozen orbal szépen lefagyasztott mindenkit tehát elég csecsén lehetett vele menni:) (bár mivel PTR nagyobb nehézségen nem tudtam kipróbálni)

  Reply

 • avatar

  PunkZoli

  |

  [reply]@anto89 (#9):[/reply]Én ennek csak örülök, a kérdés, hogy így marad e majd élesben is?

  Reply

 • avatar

  lassudefekt

  |

  [reply]@anto89 (#9):[/reply]linkelsz róla egy shotot? hogy mi is pisloghassunk. ;)

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@PunkZoli (#7):[/reply]Meg kell ,hogy cáfoljalak PTR-en játszottam összesen 4-8órát Wizardal(frozen orbot kipróbálni) és az elején esett 1 olyan wand ,hogy csak pislogtam.(és lvl 60asként tudtam használni)

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@PunkZoli (#7):[/reply]Értem. Szerintem ez nem erről szól, a kivitelezés meg különösen érdekelne a 2.0.1 esetleges Március előtti kiadásával kapcsolatban, mivel a gold account bound, ami azért egy elég fontos tényező az AH használatnál. Ha pedig ideiglenesen megtartják az AH-ban levő szabad gold áramlást, az se sokat segít a helyzeten, mert akkor meg azok szívnak, akik játékon belül kereskednének. A rare itemekkel mi a gond? Az egyik legjobb üzlet az egész Diabloban, rare cuccoknak hatalmas piaca volt és van jelenleg is, csak sokan nem értenek hozzá. :)

  Reply

 • avatar

  PunkZoli

  |

  [reply]@Fege (#6):[/reply]Ez gyakorlatilag a 2.01 vagymi. Ez a hír erről szól.
  Ki fogják adni ptr és a ros tartalmát, majd unlockolva marad a templar és az act5. Az összes olyan balance, finomhangolás ami még a kieg előtt lesz megoldható majd szerveren állítható fixekkel.
  Kijöhet ah zárás előtt, mert a loot2-ben minden 70es szintig minden szar marad, hogy rákényszerítsenek a kiegészítőre majd. Ptr-en meg már a loot2vel account bound minden a sárgán kívül asszem.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Elő-letölthető januárban? Igazán feltörhetné pár okos arc a megjelenésig, legalább lenne Offline mód is. :)

  Amúgy ebből a hírből megint nem derül ki, hogy mi van a patch 2.0.1-gyel, mert ügyesen ketté van szedve a két hozzászólás, de baromira idegesítő, hogy ennyire titkolják. Ha technikailag nézzük az AH bezárása előtt nem jöhetne ki.

  Reply

 • avatar

  Vorrhess

  |

  [reply]@ (#1):[/reply]Én 1 hete megvettem a deluxe editiont, és természetesen nem járt hozzá semmilyen béta kulcs és nem is fog. De azért egy január végi patchnak örülnék, mert felszintezni karikat elég élvezetes szerintem. Legalábbis a barbit élvezet volt feltolni PTR-en.

  Reply

 • avatar

  Predator

  |

  Lehet hogy akkor jönne a loot 2.0 és a para 2.0 ? :D Ki tudja :D

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  [reply]@SPARXS (#2):[/reply]Áháá igen ez mondjuk így végre figyelmes dolog a részükről. 1-2 héttel megjelenés előtt akkor azért érdemes lekapni.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@ (#1):[/reply]Ez arra jó, hogy így nem a megjelenés napján kezdi el letölteni egyszerre mindenki, amitől kb behalnának a szerverek, vagy iszonyat lassan jönne le a cucc.

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  Valaki magyarázza már el, hogy ennek mi a jelentősége. Márc-ig úgyis jön patch meg változtatás gondolom, játszani meg úgysem tudunk vele. Vagy ha előrendeléshez kapunk béta kulcsot (?) akkor ha indul az open béta egyből lehet nyomatni?

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.