Minden amit Season 7-ről és a 2.4.2-ről tudni kell

Dyingsoul . Hírek, RoS, Season 3742

Készítettem egy videót fst_d3 útmutatója alapján, amiben a Season 7-re való felkészülésben szeretném segíteni a magyar Nephalemeket. Az útmutató nagyon alapos és összetett, mindenki számára javasolt az áttanulmányozása legyen szó akár casual vagy hardcore játékosról. A videó kicsit hosszúra sikeredett, de elhelyeztem benne néhány kommentet amire kattintva az adott témához lehet ugrani. Sok sikert és eredményes felkészülést kívánok mindenki számára!

Comments (10)

 • avatar

  Adam

  |

  Üdv,

  először is korrekt kis összefoglaló volt:)
  Nekem a napokban lett meg a Conqueror Monkkal:)
  Nekem egyre jobban bejön a season-os játék, az előzőben pl magasabb paragonig jutottam, mint előtte összesen 2012 május 15-től :))
  Meglátásom szerint, ha valaki nem játszik napi 12 órát és szeretne rendesen haladni, akkor olyan class-t érdems választania,ami soloban is jó és a 4 fős partyvan is megállja a helyét!
  S6-ban Crusadert inítottam, soloban ment minden mint az álom, de 1 idő után elfogytam…nagyon sok idő kellett volna kifarmolni a cuccokat és magas leg gemeket,paragon szintet…ezért váltottam support barbárra, a crusaderral a gear nagyja már megvolt, csak pár kaszt specifikus item kellett, amit kadala örömmel megadott nekem:) Soloban a crusaderrel shardokat és nyersanyagot farmoltam kb. Utána elkezdtem nyomni 4fősekben a suporttal, ott mindegy ovlt mennyi a paragonod, milyen jól a cuccaid…a fontos az hogy legyen emg minden fontos item és a szükséges skilled:) S6-ban imádtam a support barbárt:) mentem mindenfelé, hoztam a tömeget, megtanultam ahsználni jól az Ignore paint (milyen messzire mehetek el, milyen pakkoknál lehet elhagyni és messzebbre menni, mikor kell pylont keresni etc etc etc:) Utána ment minden mint az álom p4-500-asként már toltam a 90-es speed rifteket:) jött a loot,az xp,a shard, fejlődtek a leggemek:))
  Ekkor éreztem úgy, hogy a számomra érdekesnek tartott és amúgy is szükséges(shard kapacitás növelés) conquestet megszerezzem a 75-öst.
  S7-ben monkot indítottam, mert van jó speed buildje, solo gr-re is jó és a csapatban is nélkülözhetetlen akár duplán is(dps +support). Itt is amint lehetett meglett a második monkom is, amire pakoltam a support geareket, ennek hála nálams okkal akítabb játékosokkal tudtam játszani magas szinten most gr91-nél járok, de ideje lene feljebb tolni, akár már dps monkkal is, amihez meglett a gear és lement simán a 75-ös Conquest is..
  A dolog itt kezd kifulladni, mert bár jön minden dögivel, a nyersanyag halmozódik. A bountykat viszont utálom és sajnos a leghatékonyabb módja a tökéletes gear megszerzésének bizony sok bounty nyersanyagba kerül:) Ami vígaszt jelent ilyenkor a gemek húzása, paragon grind és a gr push…
  Nekem bejön a mostani állapot, a dolog pár hét múlva lesz problémás:))) mikor már nem nagyon van hova…ráadásul S6-ből vannak 110-es köveim, amire most esélyem se lesz(NS-ben se tartanak 110-es GR-nél) Nekem az egyetlen dolog ami visszalépés az hogy vágtak egy szép nagyot az elérhető gr,paragon és leg gem szinteken így visszalépésnek élem meg :( Ráadásul a NS a hatalmas paragon, a 130+-os gemek miatt akár 5 vagy akár 10 szinttel magasabb gr pusht eredményezhet, eddig ez nem volt ennyire szignifikáns, sőt annó a season exkluzív gemek,cuccok miatt épp fordítva volt..
  All in all, remek kis video és még mindig elismeréssel csodálkozom a lelkes, profi munkáért, amit az oldalba beletolsz:)))

  Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   Köszi a visszajelzést! :)

   Csak azt sajnálom, hogy mostanában nagyon kevés időm van az oldalra és a videókra egyaránt. Amikor viszont van, akkor azért is sikerül ilyen hosszúra egy-egy videó, mert nagyon belemelegedek a témába. Ezt a videót 7-10 percesre terveztem. :D Bár tudom, hogy van még az előadásmódomon is némi csiszolnivaló, hogy pörgősebb legyen, de csak azért akadok meg néha mert egyszerűen annyi mindent akarok mondani, hogy a gondolataimat muszáj sorba rendeznem különben egy katyvasz lenne az egész. Azt meg nem tartanám jó dolognak, hogy leírjam egy papírra a mondandót vagy akár a címszavakat mert sokszor felvétel közben jönnek a jobbnál jobb gondolatok és már borul a sorrend. No mindegy, gyakorlással jobb lesz csak legyen türelme kivárni a minőségbeli javulást minden nézőnek/olvasónak. :)

   Reply

 • avatar

  stra

  |

  ezt a játékot úgy baszták ahogy csak lehet. vissza a vanilla d3-at, AH val. és semmi gond.
  Mert ez ami most van egyszerűen szánalmas.

  Reply

  • avatar

   chaoslord3

   |

   Az igaz hogy már kellene hozzá vmi újdonság ami feldobja a játékmenetet, de az AH-ra semmi szükség az maradjon ott ahol van (nulla játékkal megszerezni BiS itemeket és vagánykodni az szerintem nem menő).

   Reply

   • avatar

    stra

    |

    Nézd erről vitatkozhatunk akár egy hétig is, egyáltalán nem arra gondoltam mikor az AH-t írtam, hogy feltöltesz X összeget paypalra, vagy a battlenet accodra és bevásárolsz.
    Sőt lehetne korlátozni is ezt különféle módszerekkel, teszem azt 200 óra játékidő után vásárolhatsz a real money auction houseban. ez csak egy példa.Viszont ha vissza emlékszel még a vanilla d3 idejére, akkor ott kezdjük a drop résszel, örülni lehetett még egy jobb rare tárgynak is, ha nem a te kasztodnak esett akkor vitted ah ba és eladtad, örülni lehetett mint majom a farkának ha esett egy leg vagy egy set.Most mivan? A játék 2 nap alatt kiköpköd neked egy komplett geart amivel mehetsz a legnehezebb fokozaton, egy körben esik 30 leg, meg rakás set, a rare tárgyak értéktelenné váltak.
    Most pedig térjünk rá magára a játékra, hogy kasztonként mik a lehetőségeid?Semmi
    Minden kasztnak vannak buildjei amikhez bizonyos gear kell és ennyi.
    A vanilla D3 ban megvolt legalább ennek a szabadsága, hogy kitalálhatsz saját buildeket amikhez igazítod a geared.Én csak barbárral mentem, és kigondoltam egy olyan buildet ahol csak a legerősebb skillek vannak bent.Bal egérgomb Hota-smash, jobb egérgomb ww-dust devils,sprint-RLTW,overpower -killing spree, battle rage -furys,és természetesen medve a boost dmg skillel. Iszonyat élvezetes volt vele menni, szó szerint darált és megvotl az izgalom mikor jött egy elite, hogy lenyomom e halál nélkül vagy nem, most mivan? unottan mész oda böffentesz 3at és összeesnek az elitek.Egyszerűen nincs benne semmilyen cél, hiába jöttök nekem a GRel, nem hat meg, mert egész egyszerűen a GR50 ugyanaz mint a GR100, semmi különbség nincs, mivel ahogy haladsz előre automatikusan dobja az upgradet, hogy magasabb szinten tudj harcolni.
    Minden egyes kaszt ugyanazokat a buildeket és geareket hordja,
    Vanilla d3ban nekem nagyon hosszú ideid tartott mire összeraktam azt a geart amivel nem haltam, és medvében 3.4volt az ASem, úgy, hogy mellette 600all res, 560chd, 60közeli chc, a vitalra már nem emlékszem pontosan, de mivel az AS határozza meg a skillek break pontjait és utána, hogy az adott skill mennyit tickelhet egy használatkor ezért szinte folyamatosan csak critteltem minden enemyt.Na ezt pl jelenleg nem tudnám összehozni újra.

    Nekem lenne erre az egészre egy ötletem, van a jelenlegi D3, ezt szépen meghagyjuk, had fejlesszék ahogy szeretnék.Viszont betesznek nekünk egy második Play Diablo 3 gombot amivel elindíthatjuk a legutolsóra felpatchelt vanilla D3at, ugyanazt amit leváltottak, és természetesen AH val együtt.Hozzá tehetnék a kieget, meg esetleg a sima riftet és slussz.Maradnának az akkori nehézségi szintek, lényegében újra aktiválni ahogy akkor festett a D3, aztán mindenki döntse el maga melyikkel játszik szívesebben.

    Reply

    • avatar

     Adam

     |

     ezzel nem értek egyet…
     A sárga cuccok értéktelenek igaz, bár a legtöbb sárga nyersanyagom a sárga cuccokból van és bizony olykor egy 5,5 chc sokára lesz 6.0 egy gyűrűben :)
     Bármikor kitalálhatsz itt is buildeket, amivel tudsz haladni T10-en sőt T11-en is…azt hogy a leghatékonyabból csak 1 van, az szerintem meg érthető.
     Mikor a köveket húzom a speed gr60-70 között minden kaszttal találkoztam már és pörgős,pattogós volt a haladás:)
     Az AH-ról kicsit…mikor a játékban volt, nagyon nagyons ok időt tölttem el az AH böngészésével…volt hogy beééptem, játszani nem játszottam csak AH-ztam, de hát Istenem, akkor miért nem tőzsdézik az ember ? :)) Voltak cuccok,amiket hajnali 2kor miután a telefont beállítottam ébresztőre, a lejárat előtt 10 perccel, hogy minimális licittel elvigyem, szereztem meg..Azok egy nagy részét eladtam 4-5-6-7* haszonnal :S Mókás volt…de a végén már alig játszottam…
     Most játszok,élvezem, próbálkozom, utána olvasok, próbálok megérteni dolgokat, megismerni a játék mechanikáját….pl melyik skillnek mennyi a proc. coeff.-e ami különösen fontos bizonyos breakpointok elréséhez és tudod mit? engem sokkal inkább szórakoztat a játék emgismerése, kipróbálása, minthogy az AH előtt gubbasszak hajnali 2-kor, hogy végre legyen pénzem olyan itemekre, amik kifarmolásához 10 élet is kevés volna…:S
     Nekem ami fáj ez az új knockback változtatás, ez alapjaiban változtatta meg, ölte meg a játék dinamikáját:/ Bárki bármit mond z 1 dps 3 support tökéletes megoldás volt arra,hogy relatíve kevés játékidővel, de a játék alapos ismeretével jó magasra tudj menni és megszerezni oylan köveket, miket utána soloban fel tudtál használni…számomra a játékot valóban játszva sokkal élvezetesebb, mint liciteket bámulni:S
     És hogy rengeteg leg/set item esik…igen igaz….és ez jó, mert rengeteg nyersanyag,akinek van helye, hogy a jó cuccaim még jobbak legyenek..és igenis határtalan örömmel töltött el, mikor kiesett egy olyan cucc ami valóban szinte tökéletes staokkal rendelkezik alapból….tudod Te mióta vadászok egy egy alapból str/50 chd/6 chc/socket-es focu/restrain gyűrűre?:) Erre pár napja cimborának kiesett:SS Még nem mert hozzányúlni:DDD
     Annyit tudok végül mondani, ismerjétek meg a játékot és annak lehetőségeit,korlátait
     1-2 tipp
     – lépjetek be annyi releváns community-be amennyibe csak tudtok
     – fogadjátok el, hogy a legjobból, leghatékonyabból csak 1 van
     – nagyon sok jó játékos játszik még, akiktől lehet tanulni,akikkel élvezet játszani
     – a season jó, mert a jó játékosok is nulláról indulnak NS-ben egy 3-4 ezres!! paragonos nem nagyon fog 200-asokkal játszani, mert egyszerűen nem éri meg neki
     – minden kasztnak van T10-en élvezettel játszható temérdek buildje, ha más nem ajánloma LoN set-et, rengeteg lehetőség van (,amihez persze kellenek az ancient gear-ek)
     De mindez az én véleményem:)))

     Reply

   • avatar

    stra

    |

    Ettől függetlenül elég könnyű leszűrni melyik volt jobb, akár ezen az oldalon is, anno volt élet mikor még a régi d3 ment, minden cikkhez jöttek kommentek százai, most kb csak mi 3an írunk itt, az összes cikk alatt üres a comment rész.A friend listemen mióta “átírták” a d3at a jelenlegire, szép lassan mindenki offline lett már hosszú hónapok óta, azok akik a régi d3nál folyamatosan online voltak mikor csak tehették.Még a legfanatikusabb ismerőseim közül is sokan abbahagyták, velem együtt.Ennek azért elég nagy jelzés értéke van szerintem.
    Bocs de téged miért érint az a játékos aki olyan idióta, hogy ahogy lvl60 lesz bemegy AH ba és bevásárol, elkezd játszani és rájön, hogy nincs ellenfele aztán abba is hagyja a játékot végleg?
    Te ezekkel a “playerekkel” együtt játszol?Vagy zaklatnak téged, hogy milyen szar a geared?
    d3 kezdete óta játszom, minden nap egészen a kiegig, aztán megnéztem milyen kieggel és hát…abbahagytam.Nagyon sok magyarral találkozom POE-ban, akik pont emiatt hagyták abba amik engem is zavarnak.

    Tudod mit, igazad van.Téged idézve” (nulla játékkal megszerezni BiS itemeket és vagánykodni az szerintem nem menő).” Valóban, most csak 3 nap kell hozzá, folyamatosan GR-eket nyomni, bocs tényleg.

    Reply

    • avatar

     Adam

     |

     sorry ma kötözködős napom van:))) (ne vegyél komolyan:) )
     De ezzel sem értek egyet:) A játék 4 éves elmúlt, mégis mit vársz? :) Hány olyan játék van,amivel 4 év után is akár napi,heti rendszerességgel játszol?:) Egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen van, de a Heroes 3 és a Titán quest (+modok és nem, a GD, nekem nem jött be,de lehetnek ott is modok még) kivételével más nem is nagyon jut eszembe:S
     Friendlist: nekem minden nap, mikor belépek, mindig van legalább 8-10 emberke online, ha nem keresel új játékosokat, nem fogsz igazán kitartóakra akadni:)))
     3 nap után BiS item megszerzése… ahogy szokták mondani RNG is RNG…van akinek 3 nap után már vannak bis cuccai, nekem pl vagy 15 act-es bounty-t le kellett nyomnom, hogy kiessen egy nyamvadt RoRG :)) Még most is vannak olyan cuccok,amikből tudom hogy sokkal,de sokkal jobbakat is találhatnék…
     Nekem sok jó cuccom esett bounty-k közben, rift közben és GR végén is..de ugyan így dobott már Kadala is és a kocka recept is….sok lehetőség van, sokkal több mint régen….de ezekkel élni kell, s minél tudatosabban élsz vele, annál hamarabb megLEHET…
     Régebben nagyon sok minden zavart ebben a játékban, mert nekem a játék az játék és nem szenvedés Inferno-n act 2-ben vagy 3-ban..Mióta jól haladok, megvan a “célom” megvannak hozzá az eszközeim(rengeteg nyersanyag) tudok kombinálni buildeket, változtatni dolgokon hogy a leginkább a játékstílusomhoz passzoló legyen….a speed valóban speed legyen pl :) Most épp fire bell monkkal megyek és szeretnék áttérni a LoN megoldásra, mert ott szabad kezet kapok T11-12-re

     Reply

  • avatar

   jani091

   |

   Valóban kellene valami ami ösztönzi a játékosokat, de az AH visszahozását nem tartom jó ötletnek… legalább is a régi formájában biztosan nem.
   Az a baj, hogy nem nagyon van aranyközép út: vagy teljesen kiirtják a játékból a kereskedelmet és akkor megy a pangás, max a seasonok elején van némi élet , vagy pedig engedik, de akkor át megy az egész tőzsde szimulátorba.

   Nehéz ügy ez, de bízom a Blizzardban. Valamit úgy is kitalálnak…

   Reply

 • avatar

  stra

  |

  Látom nagyon sok embert érdekel az új pöcs.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.