Kezdőlap Hírek Hibázott a Blizzard

Hibázott a Blizzard

27
0
MEGOSZTÁS

Igen, sok mindent fel lehetne róni a Blizzard számlájára, de összességében mindig pozitívan jöttek ki eddig szinte minden helyzetből. A következő cikk a saját tapasztalataim alapján készült, illetve a többi nagy fansite (pl. incagamers.com) által megerősített élményeken alapszik:

Az első gondolatom:
NDA (Non-Disclosure Agreement). Sokan emlegetik, mi is ez, összefoglalva annyit jelent, hogy az első “körben” akik kaptak Diablo III Beta kulcsot, nem adhattak ki semmilyen információt a játékról, mint pl. szöveges jelentések, screenshotok vagy videók ill. természetesen stream közvetítések. Aztán szeptember 7-én fordult a kocka és minden meglévő béta teszter hirtelenjében MINDENT, AMIT CSAK AKART, KÖZZÉTEHETETT, mert innentől nem vonatkozott senkire sem az NDA szabályzat. De csak a meglévők, ekkor még igazándiból nem is jutott be senki a bétába, csak további Family & Friends-esek maximum.

Tehát összefoglalva, az első két nap NDA nélküli Family&Friends béta arról szólt, hogy továbbra is azok játszottak, akiknek eddig is meg volt a lehetőségük, csak most már publikálhatták is. Ez annyiban mutatkozott meg, hogy nézhetetlen/hallgathatatlan streamek (élő közvetítések) mentek két teljes napig, amíg csak rá nem jött valaki, hogy hogyan is működik ez a Streamelés dolog, személyem szerint ez a két nap idegölő és szánalommal teli volt. Szánalommal teli, mert bár voltak olyanok, akik közel álltak a Blizzard-hoz, mégsem tudtak biztosítani szinte semmi értékelhetőt a rajongók számára, és ez volt az a pont, ahol a FanSite-ok (rajongói oldalak) szinte végleg feladták a reményt, hogy valami exkluzívat nyújtsanak, köztük mi is, Diablo3.hu -sok.

Mert bár a fansite program, mivel hivatalosan is elindult, természetesen mi is leadtuk az oldalunk vezetőségének adatait a Blizzard-nak, csak hetekkel később, 2-3 naponta kaptuk meg egyenként a béta kulcsokat sőt, a negyedik és egyben utolsó adminunk a listából még ezidáig sem részesült béta-kulcsban.

Összességében nem is tudom eldönteni, hogy ez a cikk mindenki megnyugtatása végett készült vagy mindenki felizgatása miatt, de az a tény, hogy a Diablo.incgamers KI MER RAKNI egy ilyen cikket, arra ösztönzött engem, hogy én is elmondjam a saját és teljes mértékben őszinte véleményemet.

Itt most nem arról van szó, hogy a Blizzard egy szemét állat cég, hanem inkább arról, hogy ez alkalommal más módon próbált egy bétát kiadni, ami egyelőre nem sikeredett valami jól. Mert ha körbenézünk, akkor szinte mindenhonnan azt halljuk, hogy hát másfél óra játékideje van a bétának és az is FULL BUGos. Bár a Blizzard több ízben nyilatkozott a CM-ek hsz-ein keresztül, hogy ez a béta az a fajta béta, amin keresztül elsősorban a hardver problémák ill. a szerver terheltség kérdéseit helyezik előnybe.

És ez az a pont, ahol a rajongói oldalak megbuktak és az F&F-esek is. Mivel a többségében hozzá nem értő F&F-esek nem nyújtottak sokat és mire a rajongói oldalak hozzájutottak a kulcshoz (kb. +2-3 hét), addigra szó szerint MINDEGY volt. Tudván, hogy a rajongói oldalak a közösségért vannak, az F&F pedig a Blizzardért nagyrészt. Számítani lehetett minden régióban arra, hogy az alaposan megfogalmazott és biztos információk a játék béta változatával kapcsolatban természetesen a rajongói oldalak által jönnek majd, de mivel elsősorban nem azok információforrásaira támaszkodhattunk (és ezt ők is jól tudták), ezért sok pletyka ill. téves infó került napvilágra.

Személyem szerint a legrosszabb öltet volt az, hogy a F&F bétára nem vontak ki végig NDA-t, mert végül azokon az információkon kellett “élnie” az összes rajongói oldalnak egy hétig. És ez még csak az első hét volt.. A többit már tapasztaltátok ti is.

MEGOSZTÁS
Következő cikkDIABLO 3 – BEJELENTVE!