Kezdőlap Egyéb Hogyan készítsünk saját Diablo 3-as hátteret?

Hogyan készítsünk saját Diablo 3-as hátteret?

16
0
MEGOSZTÁS
ZeroCool már a megjelenés napján készített egy tutorial videót, tehát akinek van Photoshop-ja, katt tovább.

1. Amire szükségünk lesz

Photoshop

2. Keressünk képeket a háttérhez

A képkészítéshez szükséges anyagokat a hivatalos oldalon találhatjuk meg (http://www.blizzard.com/diablo3), ahol a Media menüpontnál találhatunk rengeteg képet. Firefoxból egyszerűen a megnyitott képre kattintsunk rá egyszer és húzzuk át a Photoshopba és engedjük el az egérgombot. Ezt mindegyik kiválasztott képpel csináljuk meg, és kezdődhet a szerkesztés.

3. Készítsünk új hátteret

Legyen a kiindulópontunk a Diablo logó. A másik képet vigyük át a logóra a következőképpen: vagy megnyomjuk a V betűt, rákattintunk a képre és áthúzzuk vagy CTRL+A-val kijelöljük az egész képet, CTRL+C-vel vágólapra helyezzük és CTRL+V-vel rámásoljuk, bár ebben az esetben ne középre rendezett lesz a kép, az eredeti képet be is csukhatjuk.
Ha megnézzük a rétegeket, hármat láthatunk, az alap fehérre nincs is szükségünk. Az eltüntetéséhez álljunk a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+E-t.
Álljunk rá a logós rétegre, nyomjunk egy CTRL+J-t, ezzel duplikáltuk és tegyük legfelülre ezt a réteget és a réteg módoknál állítsuk át Hard light-ra, és ezzel láthatóvá vált az alatta lévő réteg is, és máris kaptunk egy szép montázst. A hátsó réteg erősségén tompíthatunk is.

4. Finomítsunk a logón

A kép alján a Blizzard logó kicsit erős, ezen finomítsunk egy kicsit a honlapon található másik artworkkel. Az oldal alján találhatunk egy másik logót, ami kevésbé erős. Lopjunk képet az ALTR+PRINT SCREEN megnyomásával, menjünk vissza a Photoshopba, ott a CTRL+N-t nyomjuk meg, majd Enter, és másoljuk rá az előbb kilopott képet. Nyomjuk meg az M-et, jelöljük ki a kép alját, majd nyomjunk egy CTRL+C-t, és zárjuk be a képet. A kimásolt képecskét dobjuk rá a másik képünkre, igazítsuk úgy, hogy az eredeti logóval egy helyen legyen. Láthatóan nem szépek az elválasztások, ezen úgy tudunk segíteni, hogy a réteg menü legalján található egy Maszk gomb, kattintsunk rá, és nyomjuk meg a B betűt és egy nagyobb méretű Brush Toollal a fekete színt kiválasztva kezdjük el lefesteni a szélét. Ha átváltunk inverzbe, láthatjuk, hol kell még javítani rajta.

5. Csináljunk keretet

Hogy még egyedibb legyen a kép, csinálhatunk egy elegáns keretet. Ehhez menjünk a www.blizzard.com honlapra, ahol láthatunk egy keretes reklámot. Lopjuk le ismét a képet az előző módszerrel, de kétszer kell megismételni, a keret tetejét és alját külön tudjuk kilopni. Az alját az ALT+I+S megnyomásával növeljük meg, a fehér kockát meg tegyük felülre. Ahhoz, hogy össze tudjuk illeszteni a két részt, vegyük le a láthatóságát az új rétegnek és illesszünk össze két olyan elemet, amivel tudjuk, hogy ugyanaz mind a két képen. Ha nem mosódik el, akkor jól csináltuk. Ha visszatesszük a láthatóságot 100%-ra, akkor kiegészítettük a felső keretrészt az aljával, de a felső réteget kitakarja a böngésző látható része. Jelöljük ki a felső részt és nyomjunk egy Delete gombot és máris megvan a teljes alakos keretünk. Nyomjuk meg a C (Crop) billentyűt, jelöljük ki a keretes területet és máris csak az fog látszani az Enter megnyomása után. Jelöljük ki a kép középső részét, ehhez nagyítsunk a képre, keressük meg az egyik sarkát, és onnantól kezdve kezdjük a kijelölést az M billentyű segítségével. A keret lenti benyúló részére szükség van, módosítsuk a kijelölést, aminek mikéntjét egy másik tippben mutattuk be. Ezután töröljük ki a közepét. Fogjuk meg ezt a keretet és emeljük át a másik képünkre, de méretileg még nem illik rá.

6. Illesszük a keretet a képünkre pontosan

A Diablo logó közepén van a kép közepe is, ehhez helyezzük a fejet, majd tegyük a kép tetejére, de ne teljesen, fekete háttér még maradjon. Fogjuk meg a keretet, jelöljük ki a bal oldalát, majd SHIFT+ kattintással jelöljük ki az alját is. Nyomjuk meg a V-t, majd a CTRL+SHIFT-et nyomva tartva húzzuk el balra a keretet. Ugyanezt csináljuk meg a jobb oldalon is. A két keretnek össze kell érnie, ehhez nagyítsuk ki a bal oldali elemet, jelöljünk ki egy egy pixel széles részt, nyomjuk meg a CTRL+ T billentyűt és húzzuk el jobbra. Ezzel össze is ért a keret két széle. Ezt csináljuk meg mind a négy oldalon és máris megvan a keretünk szélességében. Ugyanezt a magasságnál is ismételjük meg és teljesen elkészült a megújult hátterünk.

Forrás: http://www.videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-egyedi-diablo-3-as-hatteret

MEGOSZTÁS
Előző cikkHP Orbs
Következő cikkDiablo 3 infók Bashiok-tól