Kezdőlap Egyéb Diablo Timeline – Események évszámok szerint

Diablo Timeline – Események évszámok szerint

81
0
MEGOSZTÁS

700 körül:

Azmodan és Belial vezetésével a Pokol kisebb démonai éledtek fel és fordultak a Főgonoszok ellen. A lázadás tetőpontjának idejét Sötét Számüzetés néven emlegetik. Diablo, Mephisto és Baal Sanctuary földjére számüzetett a Lángoló Pokolból.

897:

Tyrael arkangyal összegyűjtötte a halandó világ hőseit, hogy megalakítsa a Horadrimot. Átadta nekik a Lélekköveket és megbízta őket azzal a feladattal, hogy vadásszák le és zárják be a Fő Gonoszokat.

timeline-tyrael.gif

902:

Mephisto-t elfogták a Kehjistan-hoz közeli dzsungelekben és bebörtönözték a Zakarum templom alá, amire végül Kurast városa épült.

903:

Baalt követték egészen a sivatagokig, közel Lut Gholein-hez. Végül Tal Rasha, a Horadrim vezetője önmaga feláldozásával bezárta Baalt egy sérült Lélekkőbe.

timeline-baal2.gif

912:

Végül Diablo is fogságba esik egy csapat Horadrim pap által, Jered Cain vezetésével. A papok Diablo Lélekkövét Khandurasban, közel a Talsande folyóhoz rejtik el, ahol egy Horadrim kolostort és egy egész katakombahálózatot építettek a Lélekkő fölé.

918:

Megalakul Tristram városa a Horadrim kolostor körül.

timeline-tristram.gif

1080 körül:

A Horadrim kolostor tagjai feloszlanak.

1100 körül:

A Horadrim, küldetések híján a háttérbe vonul, testvériségük feledésbe merül, létezésük és történetük mende-monda lesz.

1264:

A keletről érkező lord, Leoric Tristramba jön, önmagát a város királyának kikiáltva és a régi, használaton kívüli Horadrim kolostort Zakarum katedrálissá alakítja át. Tanácsadója, Lazarus érsek titkon kiszabadítja Diablo-t a börtönéből.

timeline-lazarus.gif

Leoric király volt az egyetlen, ki ellen tudott állni Diablo befolyásának, de ez a küzdelem végül az őrületbe kergette.

1265:

Leoric király egyre nagyobb zavarodottságában elkezd bebörtönözni mindenkit, aki megkérdőjelezi hatalmát, majd kivégezteti őket. Hadat üzen a Westmarch királyságnak.
Diablo elrabolja és megszállja Leoric király egyetlen fiát, Albrecht herceget.
Lachdanan, Leoric király seregének kapitánya visszatér a Westmarch elleni borzalmas háborúból és Leoric ellen fordul. A bukott uralkodó utolsó lélegzetével megátkozza Lachdanant és követőit. Nem sokkal később Lachdanant és a királyi őröket maga Leoric támadja meg, mint egy feltámadva Csontváz Királyként, miközben épp el akarták temetni.
Lazarus érsek egy csoport falusit csal a Katedrálisba és ott hagyja őket egy vérszomjas mészáros (Butcher) démonnak. Az emberek tömegesen menekülnek el Tristramból.

timeline-butcher.gif

Egy magányos hős érkezik Tristramba és nem sokkal utána legyőzi a mészáros démont.
A hős megöli Lazarus érseket és legyőzi a Csontváz Királyt.
Diablot legyőzi a hős, aki utána megpróbálja – önmagába szúrva a Lélekkövet – belülről is elpusztítani Diablot. Végül nem bír ellenállni magának a félelemnek, lelke megtörik és Diablo irányítása alá kerül. Ő lesz a Sötét Vándor, gyorsan elhagyva Tristramot, mielőtt démonok seregei özönlik el a falut és lakóit.
Egy csapat hős kitűzte küldetésének, hogy legyőzik Diablot és testvéreit. A hősök legyőzik Andarielt és tovább folytatját utukat keletnek, követve a Vándort.

timeline-heroes.gif

A démon lord, Duriel legyőzetett Tal Rasha sírjánál; kiderült az is, hogy későn érkeztek, Baal már kiszabadult a Lélekkövéből.
A Sötét Vándor befejezi átalakulását Diablová; Mephistot legyőzi Kurast dzsungeleiben egy csapat hős.
Diablo legyőzetett. Lélekkövét megsemmisítették Mephistoéval együtt a Hellforge-ban.
Baal seregeket állít fel az Arreat-hegyen.

timeline-baal.gif

A hősök követik Baalt az Arreat-hegyre a végső összecsapáshoz. Végül legyőzik Baalt, de démonserege tovább folytatja a háborút.
Tyrael felfedezte, hogy Baal sikeresen megfertőzte a Világkövet az Arret-hegy gyomrában. Rádöbbenve, hogy a Világkövet már nem lehet visszaállítani, Tyrael elpusztította azt, bár nem volt biztos dolgában. Az ezt követő robbanás elpusztította az Arreat-hegyet, a környező vidék nagy részét és megtizedeli Baal seregét.

timeline-worldstone.gif
MEGOSZTÁS
Előző cikkBlizzcon versenyek
Következő cikkBattle.net 2.0