Kezdőlap Egyéb Szépség vagy erő?- avagy a nemválasztás problematikája

Szépség vagy erő?- avagy a nemválasztás problematikája

26
0
MEGOSZTÁS

A Hellforge oldal válogatása a karakter nemének kiválasztásáról. A szerző több típust különböztet meg.

1.A Szerepjátékos

A szerepjátékos nem a karakterrel játszik, hanem maga a karakter. Nagy általánosságban a szerepjátékosok saját nemű karaktert választanak, de kivételek mindig akadnak.

2. A Perverzek

Ezek a játékosok eléggé szűk szexuális életet élhetnek, ha ebbéli hiányoságaikat a számítógépes játékokban található formás idomokon élik ki. No comment.

3. A Védelmezők

A játékosok egy része szereti megvédeni a gyengéket, ártatlanokat, nőket, időseket, és gyermeket, szeretnek “Nagy Testvérnek” látszani. Vannak akik férfi karakterrel játsznak, ők a védelmezők, és vannak a női karakterekkel játszó emberek, akiket a férfikarakterek megvédenek. Több játékban erre jó péda hogy a fizikailag gyengébb karakterosztályokból, nőit lehetett indítani pl. varázslónő, íjász, amazon, pap, stb.

4. A Szúrkálódók

A védelmezők ellentétei, olyan játékosok, akik azért játszanak, hogy mások játékát tönkretegyék pl. Player killerek (Frozen Orbos Sorci, WW-s Barb, Hammerdin) etc. Arra törekszenek, hogy olyan karaktert válasszanak amivel a legtöbb kárt tudják okozni a játékélmény rovására (példák fentebb).

5. A kit érdekel-k

Ezeket a játékosokat nem érdekli, milyen nemű legyen a karakter, csak a pixelhalmazt látják benne, nem képesek felfogni, hogy milyen kötelék létesülhet játékos és karakter közt. Ezek a játékosok rendszerint annyira nem törődnek a játékkal, hogy a Tutorialt is átugorják, aztán uccu beele haddszóljon mennek vakvilágba, aztán megcsodálkoznak ha lenoobozzák őket, meg megsértődnek, ha valami olyat kérdeznek, amit már rég tudniuk kellene, vagy valami totál hülyeséget.

6. A Maradék

A maradék, aki egyik osztályba sem tartozik, egyéb okokból választja ki karakterosztályát és nemét.

Végülis a Blizzard megadja végre azt, amire már régóta vártunk a Diablo világában, nemet választhatunk hősünknek. Ti vajon melyik típusba sorolnátok magatokat?

Ti melyiket választanátok?

vagy   ?

Forrás: