Kezdőlap Egyéb A tegnapi Jay Wilson interjú

A tegnapi Jay Wilson interjú

12
0
MEGOSZTÁS
Jay Wilson megerősítette, hogy a statpontok nem lesznek elosztható a játékos által a D3-ban, a játék fogja automatikusan elosztani. A magyarázat az volt, hogy a tárgyak elkészítése sokkal fontosabbá vált, ez a rendszer segít a tervezőknek a tárgyak tulajdonságainak beállításában. Természetesen még mindig lesz a tárgyaknak stat követelménye. Tehát minden varázslónak ugyanazon a szinten ugyanolyan str/vit/dex/stb. tulajdonságai lesznek. (megjegyzés: gondolom itt a base pontokra gondol, mert ugye vannak módosítók).
Jay szintén megerősítette, hogy megszüntették a party interface-t a D3-ban. Most, amikor valaki csatlakozik egy partyhoz, automatikusan része lesz annak. Ugyanúgy megszűnt (illetve fölöslegessé vált) a hostile opció is.
Azt már ismerjük hogy lesznek waypointok a D3-ban. A BlizzCon verzióban ez még nincs implementálva, de a teljes játékban már működni fog. Ez a teameknél majd azt jelenti, hogy ha valaki csatlakozik a teamhez, a játékos a teamhez legközelebbi waypointra érkezik meg.
Jay hosszan beszélt az új rúnarendszerről. Mivel ez még egy egészen új rendszer, még igen sok minden változhat. Jelenleg 6-7 különböző rúna létezik, 5-6 minőségi szinttel, ami természetesen bővülhet, ha szükséges. A rúnák közvetlenül csakis a varázslatok és egyéb képességet tulajdonságaihoz adnak, nem lesznek olyanok, amik pl. str-t vagy más statot adnának a base értékekhez. Nem csupán plusz sebzést adnak a rúnák, az egyik hatására pl. a varázsló 'Mirror Image' (megjegyzés: ez nekem nagyon tetszik, többet varázsol magából a wizard egy rövid időre!) hosszabb ideig tart majd, vagy több tükörképet jeleníthetünk meg.
Arra a kérdésre, hogy mire gondolt Jay Wilson, mikor azt nyilatkozta, hogy a játékosok utálni fogják az új karaktert illetve a Blizzardot, azt válaszolta, hogy túl komolyan vettük a kijelentést, nem volt komoly a dolog. A Diii persze azonnal megkérdezte, hogy mit fogunk gondolni a következő karakterről, Wilson papa kicsit komolyabban azt mondta: “I think players will love the next class!”, azaz “Azt gondolom, a játékosok szeretni fogják a következő karaktert!”. (megjegyzés: ezek után miért bíznék Wilson papában?)
Forrás: Diii.net