Kezdőlap Egyéb Photoshop: Diablo 3 logó készítése

Photoshop: Diablo 3 logó készítése

113
0
MEGOSZTÁS

Stany barátunk egy Photoshop tutoriallal kedveskedett nekünk, át is adnám neki a szót:

Leginkább a magyar Dio3 közösségnek fog tetszeni ez a tutorial, készítünk egy az eredetire megszólalásig hasonlító logót…

A végeredmény

9.jpg

 1. lépés Először is nyissunk egy 1280×1024 méretű üres lapot fekete háttérrel. Töltsünk le egy ide illő brush szettet ITT . Ha megvan, akkor fessük tele a lapot, de azért ne vigyük túlzásba.

2.jpg

Ha ez megvan, akkor nyissunk egy 500×500 px méretű ugyancsak fekete hátterű lapot, majd fekete-fehér átmenettel húzzunk egyet a lap aljától a tetejéig. A Filter->distort->wave szűrőnél a következő beállításokat használjuk.

13.jpg

Ez után a Filter->distort->polar coordinates szűrőnél a Rectangular to polar legyen bejelölve. Tegyük át a gradient layert a hátterünkre, és a blending mode-ot állítsuk Exclusion -re. Duplikáljuk a layert és forgassuk el. A blending mode legyen Color Dodge és a Layer Fill pedig 60%.

3.jpg

Csináljunk egy új layert, majd fogjunk egyet az előző ecset szettből és #F8F70C színnel nyomjunk egyet a gradient közepére, majd a blending mode-ot állítsuk Color Burn-re és a layer opacity-t pedig 60%-ra. A következő lépésben csináljunk egy új layert és rectangular marquee toollal jelöljük ki a kép alsó felét.

4.jpg

ha megvan, akkor egy piros, 300-as méretű soft ecsettel rajzoljunk a kijelölés felső felére és állítsuk a layer opacity-t 28%-ra.

5.jpg

Ha megvagyunk, akkor csináljunk három új layert, és mindegyikre rajzoljunk egy-egy fehér pontot egy 9-es méretű brush-al.

6.jpg

Az első layeren nyomjunk egy ctrl+t kombinációt és free transform toollal húzzuk szét függőlegesen a pontokat mindegyik layeren, majd állítsuk a blending mode-ot Soft Light-ra.

7.jpg

Egyenként duplikáljuk a rétegeket és az előbb használt free transform tool-al húzzuk keskenyebbre a rétegeket, és a blending mode-ot állítsuk overlay-re. Ezt végezzük el mind a három layeren.

8.jpg

Ezzel meg is volnánk, most jön a trükkös rész. Töltsük le EZT a betűtípust és írjuk le vele a Diablo vagy akármilyen szöveget(a Diablo szöveg néz ki legjobban). Alkalmazzuk rajta a következő layer style-t

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

Ezennel készen is volnánk, remélem tudtam segíteni :) és külön ajánlom a diablo3.hu -s kollégáknak

Nagyításhoz kattints a képre


9.jpg

Forrás:

  • Photo2Graphic <– PS megszállottaknak van itt még pár ínyencség, ez itt a reklám helye