Kezdőlap Egyéb Tyrael Topic 2.

Tyrael Topic 2.

104
0
MEGOSZTÁS
timeline-worldstone.gif

Tyrael Arkangyal tagja a legendás Angiris Tanácsnak(a tanács öt tagja: Auriel, Imperius, Itherael, Malthael, Tryael- róluk majd a későbbiekben többet is megtudhatunk a Tyrael Topic 3. részében), ő az igazság arkangyala, de vajon az is marad?

Amikor Tyrael nevét halljuk mindenkinek egy bölcs, jó oldalon álló, szent angyal képe jelenik meg. Mint tudjuk ő volt az egyike azoknak az arkangyaloknak aki beleavatkoztak az emberek életébe. Ezzel veszélyeztette magát, arról nem beszélve, hogy a tanácsnak ez nem volt ínyére. Lehetséges, hogy ezt azért tette mert tudta, hogy az emberek nem boldogulnak a pokol szörnyű seregeivel szemben. Lehet, hogy tanítója, Izual hatása, aki elárulta a mennyeieket és lepaktált magával az ördöggel, majd megtanította nekik hogyan használják a lélekköveket a saját céljaik eléréséhez. Ennek hatására Tyrael be akarta bizonyítani, hogy nem olyan mint az egykori mentora, és Izual gonosz tetteit jóvá tenni azáltal, hogy segít az embereknek. Tyrael 1004 körül megalapította a titkos Horadrim rendet nagy hatalmú varázslókból; céljuk: a három testvér ( Baal, Diablo, Mephisto) elűzése Sanctuary területéről. Ilyenkor már nem léphetett vissza, az emberek mellet kellett, hogy maradjon. Ez nem tetszett a tanácsnak ezért könnyen ki is zárhatták volna, de nem tették..

Tyrael talán egyik legnagyobb hibája az volt, amikor elpusztította a Worldstone-t. Igaz nem volt más választása, mivel Baal megfertőzte a követ, ezért úgy látta a legjobbnak, hogyha a kavics elpusztul. Azt tudjuk, hogy a kis Harrogath faluban megoszlott az emberek véleménye Tyrael tette felől, azonban a többség jónak látta ezt a hatalmas cselekedetet. Azt viszont nem tudjuk, hogy ezt milyennek látta a tanács, elfogadta vagy megvetette? A fórumozók szerint ez nagyon nem tetszik majd a mennyeiknek amiért már sajnos nagyon könnyen elbocsáthatják; emlékezzünk vissza már az se tetszett nekik amikor segített az embereknek..

Sokan úgy gondolják, hogy a Diablo III története Tyrael köré fog épülni. Több pletyka is olvasható. Egyesek szerint, Tyrael-t elűzik a mennyeiek a Worldstone elpusztítása miatt, majd az “erejét” is elveszik, és szép lassan halandóvá válik. Erre az egyik fő magyarázatuk Tyrael szárnyainak változása: Picture1 –> Picture2; jól látható a változás, a második képen mintha a szárnyak foszlásnak indultak volna, azonban Bashiok elmondta, hogy ez csak grafikai update, így képzelik el az angyalok szárnyait, de az emberek ezek után is kitartanak véleményük mellett.. A másik lehetőség az, hogy a kavics elpusztítása közben, megfertőződött (emlékezzünk, hogy a kő darabkái szanaszét repültek, így könnyen sebet ejthettek rajta), ebből arra asszociálhatunk, hogy Tyrael gonosz lesz (mivel a már Baal által megfertőzött követ pusztította el), valamint a másik lehetőség, ugyanúgy mint az előbbi esetben, halandóvá válik. Ebben az esetben inkább a Tyrael gonosszá válása jön be az embereknek, amire ugyanúgy van egy kép ami alátámaszthatja a véleményüket: Picture3. A képen mintha Tyrael szárnyai, megerősödnének és egy “tüzes” szárnnyá változnának.

A harmadik lehetőség, hogy Tyrael végig gonosz volt. Ez elég hihetetlennek hangozhat, de a fórumozóknak még erre is sikerült magyarázatot adni. Miért küldte el Marius-t a pokolba, hogy pusztítsa el Baal lélekkövét? Bölcs angyal létére tudhatta volna, hogy az emberek gyengék és nem bízható rájuk egy ilyen nehéz, komoly feladat. Főleg nem a gyönge Mariusra. Ehhez a lehetőséghez Tyrael arcának rejtélye járul hozzá. Vajon mi lehet a maszk alatt? Tyrael maga a sötétség, ő a gonosz?

A negyedik, és egyben utolsó lehetőség, hogy Tyrael jó marad, segít továbbra is az embereknek legyőzni újból Diablo-t majd happy endel zárul az egész..NEM! Mint tudjuk a Blizzard szereti megölni a főbb embereket egy érdekesebb lore kialakítása érdekében, vagy csak szimplán gonosszá tenni azt. Ha viszont mégis így lenne, a fentebb lévő három lehetőség mellé állítva ez elég szegénynek ígérkezik, ezért elég valószínű, hogy ez nem így lesz, de azért reménykedni lehet..

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Tyrael szerepe a Diablo 3-ban című fórumtémánkban.