Kezdőlap Wiki Wiki frissítés: Gnarled Walkers

Wiki frissítés: Gnarled Walkers

64
0
MEGOSZTÁS

Szépen lassan, de ismét frissül majd Wikipediánk, ezúttal következzenek a Gnarled Walkerek, vagyis a “Sétáló fák”.

A sétáló fák.

Jegyzet Abd al-Hazir tollából; 20. feljegyés

Tristam csodálatos vadonjában járva a buja mezők és a festői folyók között, egy túlvilági érzés keríti hatalmába az embert ahogy megközelíti a kis halászfalut Worthamot. A kutatásom, hogy katalogizáljam világunk elképesztő, furcsa, és túl gyakran veszélyes lényeit, ide vezetett.
Reméltem ,hogy találok egy vezetőt aki majd biztonságosan be tud vinni a Korhadó Erdő mélyére és persze vissza is, mivel azért jöttem ,hogy saját szememmel is lássam azokat a különös lényeket, amelyeket „sétáló fák” névvel illetnek.

Mi is az a sétáló fa? Egy egyszerűen megbűvölt fa? Egy fa kísértet? Vagy valami több? Valóban élnek? Ezek azok a kérdések, amikre választ reméltem, mikoron azon a verőfényes napon lépdeltem Wortham utcáin, az idő később sötét és baljóssá változott, miközben figyelmem más kötötte le. Az a pár ember akivel találkoztam meglehetősen szűkszavú volt és nem mutattak hajlandóságot kérdéseim megválaszolására.

Ahogy a haldokló kis falu utcáit jártam,lehetetlen volt elsiklani afelett, hogy a híd amely reményeim szerint átvitt volna a Korhadó Erdőbe , le van rombolva, és fel van gyújtva. Erre a tényre irányuló kérdéseimre se adtak választ. Ezenkívül azt is furcsának találtam ,hogy láthatólag csak öregemberek élnek a faluban, kivéve egy fiatal gyönyörű leányt , kinek édesapja félreérthetetlenül adta tudomásomra ,hogy tartsam magam távol tőle. A kezdeti durvasága után jóval barátságosabb lett mikor meggyőztem ,hogy semmit se akarok a leányától. Pablo DeSoto néven mutatkozott be, és szerencsémre igen járatos volt több témában a mágiával és kutatásom tárgyával kapcsolatban.

De Soto mester szerint a Korhadó Erdő arról a tényről kapta a nevét ,hogy minden forrong és bugyog a gonosz szándéktól benne. Még a maga a föld is képes elnyelni egy embert. Mikor a Sétáló fákra kérdeztem rá, hosszasan mesélt valódi eredetükről. Elmondta ,hogy kegyetlen mágikus teremtmények egy másik világból akik csak úgy képesek fenntartani létezésüket a mi világunkba ha életenergiát szívnak el emberekből vagy állatokból. Ezek a förtelmes lények fa szerűre változtatták kinézetüket ,így képesek áldozatuk közelébe férkőzni, hogy egyben elemésszék és sötét energiájukat feltöltsék. Nehézkesen, súlyos léptekkel haladnak, pár közülük képes arra ,hogy pokoli bűzt árasztva megmérgezze áldozatát. De Soto mester bizonyos az eredetükben, amely akár maga a Korhadó Erdő egésze a nekromanták aljas ténykedéseinek köszönhető. Véleménye szerint a világunkra zúduló gonoszság nagy része az ő munkájuk és az egész”Diablo incidens”,ahogy ő nevezte, a sötét tudományok miatt jöhetett csak létre.

Tekintet nélkül arra, hogy ez az igazság avagy nem ,szerencsésnek éreztem magam ,hogy nem találtam idegenvezetőt a Korhadó Erdőbe midőn halottam ,hogy mik történnek ott. Eldöntöttem ,hogy jobban illik az a hely egy kalandorhoz, mint ez én temperamentumomhoz.

Gnarled Walker 1

Gnarled Walker 2

Gnarled Walker 3

(A teljes cikk hamarosan olvasható a Wikin is)