Kezdőlap Hírek 3 hosszú esztendő…

3 hosszú esztendő…

14
0
MEGOSZTÁS

2008. június idusán járunk. Bent a munkahelyen kicsit unatkoztam így szörfölgettem a neten. Csak úgy gondoltam egyet és rákeresek már a kedvenc kis játékomra, hogy mégis mi van már vele, hisz olyan rég találkoztam vele. Megnéztem egy oldalon található hírek szekciót, amelyben felröppent egy olyan hír, miszerint rengeteg hamis Diablo3-ra utaló videók kerültek ki napvilágra, s ezzel együtt párhuzamosan megszűnt a diablo3.com. Ekkor már erőteljes találgatások kezdődtek, hogy lehet tényleg igaz a pletyka, miszerint folytatódhat a széria. Minden nap néztem az oldalt, bújtam a fórumot, hogy mások mégis mit gondolnak, mi lehet a háttérben. Nos a kíváncsiság teljes mértékben megszűnt amikor a július 28-án a Blizzard hivatalosan is bejelentette, hogy folytatni kívánja minden idők legnagyobb hack’n slash játékát a Diablo-t. Nézzétek meg ti magatok, itt kezdődött el minden.

Aztán szép sorjában jöttek az információk. Kiderült, hogy a barbár az egyetlen visszatérő karakter, helyszínként újra fel fog bukkanni Tristram városa s ahogy azt mára már teljesen megszoktuk Bashioktól apránként csepegtette az információkat. Kezdetét vette a darkosabb színvilágért való küzdelem (rengeteg aláírás gyűlt össze) azonban mindezek ellenére Blizzék váltig kitartottak eredeti elképzelésük mellett. Megannyi új szörny mellett egy új várossal (Ureh) gazdagodtunk, kivették a potikat a rendszerből s az októberi Blizzconon bemutatkozott a wizard is mint új class. A hivatalos oldalon megjelent egy fansite kit csomag, amelyben képernyőfotókat, hivatalos Diablo3 logót, avatárokat és egyéb nyalánkságokat tartalmazott. Ment a hivatalos “kék” fórumon a vita az új grafikai motorról, az automatikus statpont-elosztásról, bossokról, checkpointokról a készülő 1.13 patch-ről és még hosszan sorolhatnám. Megajándékoztak minket áprilisi tréfaként egy könyvtárossal s elkészült az egész Blizzard univerzumot magába foglaló Battle.net 2.0 is. A Blizzard megjelent twitteren is, s aggódva figyeltük, ahogy a Starcraft2 csúszása bele ne szóljon a mi játékunk megjelenésébe.
Az újabb Blizzcon elhozta nekünk a férfi monkot s vele együtt megannyi új skilleket, screenshotokat, artwork-öket. A twitter után megalakult a hivatalos Blizzard youtube channel, megújult teljes mértékben a hivatalos honlap is. Az unalmas várakozást igyekezett enyhíteni valamelyest a Torchlight játék megjelenése, de a multiplayer hiánya vezetett el odáig, hogy továbbra is az unalmas várakozás győzedelmeskedjen. Eljött a Karácsony, jött vele Szilveszter is és mindannyian legalább titkon reméltük, hogy 2010-ben meg fog jelenni a várva várt játék de nem történt meg…

A Blizzard eközben újabb platformon (facebookon) jelent meg s a korábban bemutatott férfi monk mellé bekerült a női monk is. Ezt szorosan követve a női barbár, férfi wizard és végül a női witch doctor is kapott egy flash animációt, artwork-öt a diablo3.com-on. Az újabb április humorbonbon Deckard Cain-féle GPS csomagba volt becsomagolva. A tréfa után a valós fejlemények csak szép lassan következtek be: minden egyes classnak más-más resource systeme lesz, újabb skillekről estek le a leplek, megjelentek az artisanok, lehetőség nyílik már festeni a ruhákat és maximum lvl 60-as lehet a karakterünk. Folyamatosan csöppentek be tudatunkba a twitteren megjelenő egy-két mondat, a hamis feltevéseket eloszlató Bashiok posztok. Az uborkaszezont igyekeztek feldobni a különféle versenyek, fanartok, szavazások, novellák és egyéb nyalánkságok. Ezt a nagy csendet szokás szerint csak a Blizzcon törhette meg. A demon hunter mellé kaptunk új PvP arénát és a Diablo 2-höz képest teljesen új rúnarendszert. A helyszínen elosztogatott 1000 bétakulcs már igen kecsegtetően hangzott, azonban a későbbi bentről kiszivárogtatott hír szerint csak 2011 4. negyedévére jön ki a játék. Ezt a felvetést támasztja alá az első negyedéves gazdasági beszámoló, melyben csak annyi szó esett a Diablo 3-ról, hogy majd a következőn negyedéves találkozón lesz róla szó… Igen eléggé lehangoló volt valljuk be. A férfi demon hunter debütálása után elindult a fészbukon a lájkháború amiért minket képekkel jutalmaztak meg.

Időközben nem csak mi öregedtünk bele a várakozásba, hanem a Blizzard is hiszen idén lett 20 éves. A várva várt 2. negyedévi konferenciát már együtt követhettük élőben s még hogyha nem is oly nagy mérföldkővel de közelebb kerültünk valamiféle dátumhoz: a 3. negyedévben várható a béta. A későbbiek folyamán két újabb nagyobb információ látott napvilágot: a követők megjelenése, valamint egy videó a különböző rúnák hatásairól.
Most pedig kérem szépen jelen állás szerint ott tartunk, hogy várhatóan a Blizzard augusztus 1-jén lerántja VÉGRE a leplet a béta kezdési dátumról meg az új Battle.Net “ficsör”-ről.

Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy nem csak a várakozásunk tart 3 éve, hanem szerény kis oldalunk is immáron 3 éve üzemel. Ezen idő alatt 1.444 tag csatlakozott, 891 poszt született, melyre 13.817 hozzászólás érkezett. Itt egy ábra meg lehet nézni a statisztikákat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBlizzard a Gamescom 2011-n
Következő cikkTown Portal