Kezdőlap Hírek A misztikus blogoló története

A misztikus blogoló története

55
0
MEGOSZTÁS

A napokban egy misztikus blogoló tűnt fel az interneten, aki – bár nem állította, hogy belső információi lennének a Diablo 3-al kapcsolatban – készségesen válaszolt úgy száz kérdésre a játékról. Eddig direkt nem hoztam szóba ezt a történetet, mivel nem volt időm elég mélyen beleásni magam, hogy véleményt nyilvánítsak az incidenssel kapcsolatban, de mivel a napokban igencsak kikerekedett a história végül úgy döntöttem, hogy mégis veszem a fáradtságot és egy cikk erejéig meghajtom a bulvársajtó vízkerekét.

A történet alapvetően az incgamers kapása volt, ők egy nappal a megszületése után találtak rá az oldalra. A blogot elég hamar elözönlötték a fanok, mivel az sok apró kérdésre válaszolt.
Bár rengetegen mondták, hogy nincs benne elég információtartalom, én azért találtam jó pár izgalmas felvetést, amit szívesen üdvözölnék a játékban. Az oldal egy hetes működése alatt szép népszerűségnek örvendett – a Diablos hírelvonásban szenvedő plebsznek még egy délibáb is több volt a semminél.

Ami igazán izgalmas a bloggal kapcsolatban, azok a spekulációk, hogy vajon tényleg egy friends & family teszter kockáztatta a NDA megszegését az 5 perc hírnévért, vagy csak egy újabb kamuval állunk szemben. Elég sokan szkeptikusan viszonyultak az ügyhöz, mivel valóban van pár ellentmondás a kérdésekben. Az elmúlt napokban a többség már nem hitt blogosunknak és egyesek már a vírusmarketing pecsétjét is rányomták az oldalra. Ekkor érdekes fordulat következett: az oldal egyszerűen eltűnt az internetről és az állítólagos készítője azt üzente – az incgamersnek, akik korábban megpróbálták már vele felvenni a kapcsolatot -, hogy a Blizzard ügyvédje betalálta egy erős hangvételű levéllel, így inkább nem erőltetné a jövőben ezt blogolás dolgot. Egy utolsó kérdéssort még megválaszolt, majd eltűnt az internet ködében.

Itt állunk most. A vélemények változóak. Sokakat a hirtelen eltűnés meggyőzött az információk hihetőségéről, mások viszont gyanítják, hogy a kis barátunknak pont ez volt a célja.

Nekem személy szerint rettentően vegyesek az érzéseim az üggyel kapcsolatban. Szeretném hinni, hogy a hírek igazak voltak, mivel volt bennük pár nagyon-nagyon tetszetős ötlet és információ, olyan dolgok, amiket szívesen látnék a játékban. Mégis a józan ész azt mondja, hogy több itt az ellentmondás és a magyarázkodás ahhoz, hogy az információk valósak lehessenek. A kommentekben mindenki megteheti a fogadását a blog v eredetiségével kapcsolatban, a midnight madnessen meg majd sörben rendezzük a tartozásokat.

Ja, hogy minden leírtam csak magukat az információkat nem? A hivatalos oldal webcache-sét nem szeretném linkelni (aki szemfüles úgyis rálel), ebben és ebben a fórumteremben viszont megtaláljátok az egész olvasmányt. Utolsó figyelmeztetés: nem rövid és még az is lehet hogy kamu az egész.

Bashiok reakciója a témáról:

It’s super fake.

(Ha van rá igény, hogy kicsit közelebbről is megvizsgáljuk a blogon szereplő kérdések érdekesebbik hányadát jelezzétek a kommentekben.)

Forrás: