Kezdőlap Hírek Grab Bag #9

Grab Bag #9

53
0
MEGOSZTÁS

No, hát az internetszolgáltatók trehánysága ördöge miatt kishíján elmaradt a mai epizód, de egy negyedórányi intenzív homlokráncolás meggyőzte a modemet, hogy ha nem akar (darabokban) pihenni a sarokban, akkor villámgyorsan be kell tárcsáznia.

Oké, szolgálati közlemény letudva, ma a gemekről lesz szó.

  • Visszatérő gyöngyeink: Amethyst, Ruby, Sapphire, Diamond, Emerald és a Topaz.  Nincs tehát Skull, de rajta kívűl az összes többi visszatér.
  • Régebben inkább a WoW-os, vágható gemkhez hasonlítottak, de a fejlesztés jelen szakaszára a készítők visszatértek a jó öreg Diablo 2-es formulához.
  • A játék jóval nagyobb részét fogják képviselni. Először is egy bizonyos összegért minden tárgyat lehet majd socketelni a Diablo 3-ban, úgyhogy több gyöngyre lesz szükség. Ez még nem minden: az előző részben öt szintje volt a gemeknek, a wikipédia szerint most tizennégy lesz  (Szerintem  ezt azóta 10-re csökkentették, de mivel egyszerűen nem találok erről hivatalos forrást, egyelőre maradjunk a tizennégynél.) .
  • Így mutatnak a  kövek fajtákra lebontva.
  • A gemek ötödik szintig tudnak esni, utána már csak a már meglévők összekombinálásával tudunk erősebbeket szerezni. Három gyöngyöt kell összeolvasztanunk, hogy egy magasabb szintűt kapjunk.
  • Tizennégy szinttel számolva egy lelkes olvasó kiszámolta, hány követ kéne összeolvasztanunk, hogy egy maximum erősségűt kapjunk: 1,594,323-et.  Nem írtam el semmit, úgy értettem, hogy egymillió-ötszázkilencvennégyezer-háromszázhuszonhármat. Ez így elsőre kicsit soknak tűnik nem igaz? Ha másodpercenként 1 követ tudunk átkonvertálni, ez nagyjából hatszázhatvannégy óra folyamatos kattintgatást igényelne. Azért senki se borzadjon el, kész válaszokkal várták a fejlesztők azokat, akik értetlenül álltak az irdatlan számok előtt:  A Diablot (reményeink szerint) elég sokan fogják játszani, így a kövek a természetes gazdaságba elegyedve szépen lassan, sok-sok játékosra lebontva fognak fejlődni és a kereskedelem miatt cserélnek majd gazdát.  Így sem lesz könnyű elérni a maximum szintet, de ha túl sok munkára lenne hozzájuk szükség, akkor csökkenteni fogják a maximum elérhető szintjeik számát.
  • A fenti témához kapcsolódóan nagyon fontos, hogy a Diablo 3-ban kivetethetjük a köveket a felszerelési tárgyainkból. Az előző részben azok beletörtek a tárgyakba – így a játékosok a nem maxos köveket ritkán használták fel. Az új rendszer ara buzdít, hogy mindig használjuk a köveket, mivel elég combos bónuszokat fognak adni és szintenként egye jobban és jobban fog nőni az erősségük.
  • Tudjuk, hogy a gemek más hatást váltanak ki, attól függően hova socketeljük őket, de amíg az előző részben a felosztás sapka-pajzs-fegyver volt, ez most fegyver-sapka-minden más lesz.
  • Azt pusmogják, hogy néhány crafting recept is használni fog gemeket.

Forrás:

MEGOSZTÁS
Előző cikkGrab Bag #8
Következő cikkGeek guide