Kezdőlap Hírek Grab Bag #11

Grab Bag #11

98
0
MEGOSZTÁS

A játék rendszereinek nagyrészét már kicsaptuk az asztalra hogy  felboncoljuk (ha valami kimaradt tüstént jelezzétek, mert egy kicsit stresszelek,  hogy jut-e elég anyag minimum a béta kezdetéig), úgyhogy most vágjunk le egy újabb szeletet a tortáról: az elkövetkező napokban a szörnyekről lesz szó.

A következő rész nem a mechanikával, hanem a játék által nyújtott tartalommal foglalkozik. Aki ezt spoilernek ítéli, inkább ne olvasson tovább!

Fallen

  • A Fallenek mind a Diablo 1, mind a Diablo 2-ben szerepeltek. A jelenlegi részben a fajt átdoglozták és kibővítették. Jelenleg 5 fallent szörnyet tártak fel hivatalosan, de elejtett megjegyzések szerint még két két másik, a fajhoz tartozó  lény is helyt kap a játékban.
  • A jelenleg ismert lények: az Imp  (~ördög) ,  a Lunatic (őrült), a Hound (véreb), a Shaman  (sámán) és a Overser (~felvigyázó). Beszéljünk róluk egyesével.
  • Az Impek nagyon hasonlóak az előző részhez: nagy csoportokban tűnnek fel és ha a játékos megöl egy szörnyet a közelben, hamar inukba száll a bátorságuk és futásnak erednek. Az Overseer azonban képes örjöngésbe taszítani őket. Ilyenkor sokkal gyorsabbak, erősebbek és nem futnak el a vér látványától. A Shamanok továbbra is fel tudják támasztani őket.
  • A Houndok a legerősebbek a közelharcban a fallenek közül. Általában nagyobb falkák közelében tűnnek fel, többnyire a sámánokat védelmezik. Bár hivatalosan nincs megerősítve, de a játékot kipróbáló szerencsések egy része azt állítja, hogy a vérebeknek egy chage (roham) féle képességük is van, amivel sokkal gyorsabban mozogtak. Úgy tűnik, sem az Overseer warcry (csatakiáltás) nevű képessége, se a Shaman feltámasztása nem hat rájuk.
  • A Lunaticok is közelharcosok, akiknek rossz szokása, hogy egy játékoshoz rohannak, ahol valamilyen módon felrobbantják magukat. (Mivel még nem láttuk őket mozgás közben ez nem teljesen tiszta, lehet, hogy a halálukkor robbannak,vagy hogy egy öngyilkos rohammal vetnek végez az életüknek). Valószínűleg kapunk majd pár másodpercet, hogy az épp felrobbanó Lunaticoktól elmenekülhessünk, de ha nem sikerül a detonáció masszív aoe sebzést okozhat.
  • A Shaman képes feltámasztani a csatatéren elhullott Impeket és azoknak harci erejét is megtudja növelni. Ezenkívül tűzlabdákkal is dobálódzik, sokkal veszélyesebbekkel és sűrűbben mint a Diablo 2-ben. A sámánok közelében gyakran Houndok is sürgölődnek, hogy megvédjék őket a támadásoktól.
  • Az Overseerek a Fallenek vezetői a csatában. Erős, szívós és nagy termetű harcosok. Fontos képességük a warcry (csatakiáltás), ami megkeményíti az Impek szívét, akik így erősebbek és gyorsabbak lesznek, ráadásul nem száll inukba többé a bátorságuk. Szögekkel kivert botokat, néha kardokat használnak, amikkel lassú, de hatalmas ütéseket mérnek. Ha a játékos nem tud ezektől időben elmozogni, az Overseer nyers fizikai erejének fájdalmas mementójával gazdagodik.
  • A fentebb leírt szörnyeken kívül még kettő be nem jelentett Fallenről is pletykálnak. Az egyikről semmi hírünk sincs, a másikról viszont árulkodik a következő kép:

Sokaknak felkeltette az érdeklődését a középen lévő, hatalmas sziluett. A legelterjedtebb ötlet az, hogy létezik egy bizonyos Fallen Queen (királynő) is, ami esetleg tojásokat rak le, ebből lesz a faj többi tagja.

  • A Fallenekről egy hivatalos videót is láthatunk a Blizzard honlapján.

Forrás: