Kezdőlap Hírek Grab Bag #18

Grab Bag #18

15
0
MEGOSZTÁS

Átlagos szörnyek garmadáján kívül a Diablo 3-ban találkozhatunk egyedibb, a sztorival szorosabb kapcsolatban lévő híres-hírhedt karakterrekkel, akikkel szintén meg kell küzdenünk. Ilyenek a mini illetve quest bossok, azaz a superunique-ok. Ennek megfelelően aki nem szeretné lespoilerezni a történet eddig ismert, apróbb darabjait sem, az ne kattintson a tovább gombra, mert itt már nem csak a lények képességeiről, hanem azok háttértörténetéről is szó lesz!

King Leoric

Leoric király, a Csontváz király, a Fekete király. Mindegyik név egy valaha volt embert takar: Khanduras urát, aki Diablo megszállási kísérletébe őrült bele.
Khanduras királya, Leoric a kelet egyik legbefolyásosabb ura volt és saját magát koronáztatta meg Zakarum rendjének nevében. A települések lakói először gyanakodva figyelték idegen királyuk tevékenységét, majd szépen lassan belátták, hogy bár nem közülük való, de rátermett és igazságos uralkodó.

Mivel a rend tisztelője és mélyen vallásos is volt, a Tristam városának közelében lévő kolostort választotta a korona székhelyének. Szerencsétlenségére a kolostor alatt munkáló gonosz kiszemelte magának. Diablo többszörös megszállási kísérletébe Leoric lassanként beleőrült. Sanyargatni kezdte népét és háborút hirdetett Khanduras egyik legnagyobb szövetségese, Westmarch ellen. Amikor a veszteséges háború után kapitánya, Lachdanan visszatért, megparancsolták neki, hogy ölje meg királyát. Halálakor Leoric megátkozott mindenkit, aki hozzájárult a meggyilkolásához. Nem sokkal ezután újra feltűnt, de mostmár mint a Csontváz király. Halálában is hadsereget toboroz magának, hogy megbosszulja az árulást.

Ez Leoric király, a játék egyik legelső quest bossának a rövid története. Hosszabb, pontosabb változatot itt találhattok. A játékban egy hosszú, scriptelt szint után juthatunk el a tróntermébe, ahol végül magával a Fekete királlyal is meg kell küzdenünk. Úton a terem felé, sok apró jelenetet, könyvet találunk, ami bevezet minket a küldetés történetébe.

A végső termbe érve egy híd omlik le a játékos mögött, nem hagyva más választást mint szembeszállni a nyughatatlan halottal. Leoric csontjai egészen addig mozdulatlanul hevernek trónján, míg a játékos fel nem használja a csontváz király koronáját, ami életet lehet a porhüvelybe.

Leoric hatalmas kalapácsával elég nagy sebzést oszt ki, de minden lendítés között jut pár másodperc a karakternek, hogy válaszcsapásokat mérjen a királyra. Emellett rengeteg csontváz siet urának segítségére, így ha nem szentelünk rájuk elég figyelmet, hamar reménytelen túlerővel találhatjuk szemben magunkat.

Leoric halálakor 4-6 ritka tárgyat dobott ki, de a Blizzcon verzió olyan régi, hogy könnyen meglehet, mára már ez az érték teljesen megváltozott.

Röviden ennyi az küldetés története. Azért írtam le az egészet, hogy lássuk mennyire érdekes, speciális hangulatú qustekre számíthatunk a játékban. Sosem voltam nagy barátja a WoW féle “ölj meg 20 olyat” küldetésrendszernek és reméljük, hogy a Diablo questjei nagy általánosságban inkább fognak a king-leoric vonalhoz közelíteni, mint a 10-kakaducsőr változathoz.

Ha van rá igény ugyanígy, részletesebben jön majd a többi ismert boss is.

Forrás: