Kezdőlap Hírek Mike Morhaime bocsánatot kért a videós incidens miatt

Mike Morhaime bocsánatot kért a videós incidens miatt

26
0
MEGOSZTÁS

A Blizzard elnökének, Mike Morhaime-nek a Blizzcon 2011-n történt sajnálatos incidens miatt kellett elnézést kérnie a rajongóktól. A rendezvényen volt egy rövid videó összefoglaló, melyben a LvL 90 Tauren Chieftain zenekar és a Blizzard a meghívott  vendég, a Cannibal Corpse énekese, George Fisher előtt tisztelegtek. Sajnálatos módon azonban a videóba becsúszott egy olyan jelenet is egy korábbi riportból, melyben Mr. Fisher (köztudott, hogy aktív WoW-játékos) a melegekre és a WoW Alliance frakcióra tett félreérthetetlenül sértő megjegyzéseket, így a videó nagy részén az énekes ki volt sípolva. Az incidens természetesen nem maradt utóhang nélkül, és végül egy meleg szervezet (GLAAD) nyomására, a Blizzard elnöke vállalta a felelősséget a történtekért, elnézést kért a rajongóktól, és vállalta, hogy hibás döntést hoztak, mikor ilyen formában közölték a videót. Úgy gondolom ez szükséges, és szép gesztus volt Mike Morhaime részéről.
 

Dear members of the Blizzard community,

 

I have read your feedback and comments about this year’s BlizzCon, and I have also read the feedback to the apology from Level 90 Elite Tauren Chieftain. I’d like to respond to some of your feedback here.

As president of Blizzard, I take full responsibility for everything that occurs at BlizzCon.

It was short-sighted and insensitive to use the video at all, even in censored form. The language used in the original version, including the slurs and use of sexual orientation as an insult, is not acceptable, period. We realize now that having even an edited version at the show was counter to the standards we try to maintain in our forums and in our games. Doing so was an error in judgement, and we regret it.

The bottom line is we deeply apologize for our mistakes and for hurting or offending anyone. We want you to have fun at our events, and we want everyone to feel welcome. We’re proud to be part of a huge and diverse community, and I am proud that so many aspects of the community are represented within Blizzard itself.

As a leader of Blizzard, and a member of the band, I truly hope you will accept my humblest apology.

– Mike Morhaime President, Blizzard Entertainment

 

Forrás: