Kezdőlap Hírek Koreai lokalizációs problémák

Koreai lokalizációs problémák

42
0
MEGOSZTÁS

 Nagyon rég volt téma az oldalon a Diablo III besorolása. Az államokban 17-es karikát kapott. Európában a bbfc 15-ös karikát adott rá, a PEGI 16 évet határolt be minimum korhatárnak, az utóbbi érvényes nálunk is. Ázsiában viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, Taiwanon 18-as karikát kapott míg Kínában, és Koreában egyelőre nincs meg a döntés. Az utóbbi két helyen Bashiok állítása szerint a 17-es karika a cél.

 A probléma feltehetőleg főként az RMAH, de természetesen ezt a Blizzard se nem tagadta, se ne alapozta meg. December közepén egy Koreai gamer oldal a gamemeca adta hírül, hogy a játék lokalizációjának 90%-a már kész. Ezelőtt is az RMAH volt a híresztelések fő forrása, mivel a GRB (Mint a PEGI Európában) komoly problémákat látott az RMAH-val kapcsoltban, amit összefüggésbe hoztak az ottani szerencsejáték törvényekkel. A Blizzard beadta a fellebbezést, mert szerinte semmi törvénybe ütköző nincs az RMAH-val kapcsolatban. A szerencsejáték Koreában 18 év felett lehetséges csak, ezt a Blizzard természetesen el akarja kerülni, és szeretné minél lejjebb tolni a játék korhatárát.

 A napokban jött a hír, hogy ismét késik a Koreai besorolás. “Alaposabb vizsgálatra van szükség.” Ezen kívül, semmi hivatalos információ nincs a döntés elhalasztásának okáról, de ez ismét friss tápanyagot biztosít az RMAH-val kapcsolatos összeesküvés elméletek támogatói körében.

 Forrás: incgamers, dualshockers, battle.net, thisisgame