Kezdőlap Egyéb Túlélési tanácsok, a megjelenés hetére

Túlélési tanácsok, a megjelenés hetére

30
0
MEGOSZTÁS

Kaptunk egy fordítást, ami a reddit egyik bejegyzése alapján született. A fordítást köszönjük, az egyik lelkes olvasónknak holdlangnak.
Jó olvasgatást hozzá.

Tudom, hogy milliók várják tűkön ülve a Diablo III megjelenését, és amikor ez végre eljön, egyesek eszméletlen sok időt fognak a képernyő elé ragadva tölteni.
Sokan szabit vettek ki, vagy lógnak a suliból és hanyagolják egyéb kötelezettségeiket, vagy csak egyszerűen minden szabad percüket a gép előtt fogják tölteni.  Ezt az útmutatót azért írom, hogy az ezt olvasók, a lehető legtöbbet ki tudják hozni a játékra szánt idejükből, és ha egy mód van rá, ne haljanak meg a gép előtt… Tudom, hogy kiábrándító de IRL nincs feltámasztás varázslat, ami garantáltan működne…

Mindenki vegye figyelembe, hogy cseppet sem tesz jót napi 12-20 órát ülni a gép előtt és kockulni! De ha mégis ezt választod, akkor az alábbi aranyszabályokat érdemes betartani.

Szükséges „túlélőfelszerelés”:
Néhány hordónyi víz vagy szénsavmentes ásványvíz
Alma/Narancs vagy egyéb 100%-os gyümölcslé
Előre elkészített étel
Egészséges rágcsálnivalók, müzli szeletek, gyümölcsök
Koffeintartalmú italok

1. Figyelj és kerüld a kiszáradást
A kiszáradás ez elsődleges oka a dekoncentráltságodnak és a fáradtságodnak. Ha kiszáradsz, közel sem lesz akkora a játékélmény, nem beszélve arról hogy ez tényleges veszélyt is hordoz magában. Mindig igyál vizet vagy szénsavmentes ásványvizet!

2. Figyelj oda mit eszel
Ha túl sokat vagy nehéz ételeket eszel, attól elfáradsz, elálmosodsz. Ez eléggé kerülendő dolog ugyebár. Legjobb az, ha néhány óránként eszel valami egyszerű főtt ételt (3-4 óránként), és közben folyamatosan nassolsz.

3. Mozdulj már!
Ne csak az ujjaid és a szemeid járjanak.  Nehéz elszakadni a játék elől, főleg ha többen játszotok és jó a társaság, időnként mégis meg kell tenni. Óránként állj fel 2-3 percre minimum a gép elől. Sétálj egyet a lakásban, ugrálj kicsit, sétáltasd meg a kutyát, macskát, asszonyt…

4. Cukor és koffein
Az olvasók nagy része szereti az energiaitalokat és/vagy a kávét. Itt arra kell figyelni, nehogy túlzásba essünk. Ha 6 óra alatt benyomsz 12 doboz energiaitalt, fél nap múlva véged… Csak fáradtabb leszel. Én azt javaslom, hogy 3 óránál gyakrabban ne igyál magas koffein tartalmú italt, ha hosszabb ideig akarsz egyhuzamban játszani. Amit megint hangsúlyoznék, ne felejtsed el a vizet! Azt viszont igyál folyamatosan!

Utószó
Mindannyian szeretnénk a lehető legtöbbet játszani a megjelenés pillanatától, de ne felejtsük el, hogy ez hosszútávon visszafele is elsülhet. Minél többet játszol, annál hamarabb elfáradsz és ez a fáradtság halmozódni fog minden alvási ciklus után. Tervezz előre, legyen egy menetrended. Ha csak két napod van, égesd az időt ha ahhoz van kedved, de ha tovább ráérsz, akkor érdemes valami kompromisszumos megoldást keresni, hogy a 4.-5. napon is még érdemben tudjál játszani.

Forrás: reddit.com, holdlang.blogspot