Kezdőlap Hírek Buffok és a kezelőfelület kérdései

Buffok és a kezelőfelület kérdései

24
0
MEGOSZTÁS

Sok új remek item jön majd a Patch 2.2.0-ban, de van egy dolog, amit észrevettem PTR tesztelése közben… Soknak van buff ikonja, amit jelez is nekünk a kezelőfelület. Igen hasznosak ezek a kis ikonok, de van néhány probléma velük.

  1. Túl kicsik ahhoz, hogy játék közben a szemünk sarkából információt tudjunk kinyerni belőlük.
  2. Nem tudja ez a kezelőfelület az összes rajtunk lévő buffot egyszerre mutatni.

 

Buff ikonok és a kezelőfelület kérdései:

 

A Blizzcon Elemental Ring itemnél jött elő az a kérdés (vagy inkább probléma), hogy ,,túl kicsi az ikon, ahhoz, hogy tisztán lássam”, pedig ennek az ikonnak kéne mutatnia, hogy épp melyik elemünk (pl: tűz,jég…) kap körülbelül 200%-os buffot és ez az ikon igen fontos a játékos számára, ha tudni akarja, hogy mikor érdemes a megfelelő elemi támadásokat elkezdeni.

Ez persze tisztán látszik, amikor ez az ikon legelől van, de amint bejön egy újabb és elkezdődnek repkedni a vizuális effektek…

blizzring

I like the idea of the elemental ring, but the animation is lacking. To figure out which element is active, I have to look away from the action of the battle I’m in and down to the small box. The color palette of the elements is subtle and not distinct. Playing DH, the only one I could easily recognize was fire, because the red stands out. But still, to do that, I’m paying attention to the little box and not the battle I’m in.
Tyvalir: I really like that this points out a case where, simply because of how the user interface is set up, the icon can become more of a hindrance than a help, or ends up pulling you out of your gameplay too frequently (i.e. beyond just checking it really quickly). Definitely passing this on. Great feedback, Phaelanx!

 

A másik kérdés, amivel kapcsolatban egyre több és több panasz érkezik az az, hogy nem megfelelő helyen van ezeknek a buffoknak a kijelző ikonjai.

Ez volt 2012-ben is a kérdés, amikor még csak 5 ikont mutathatott a kezelőfelület, de szerencsére ezeknek a helyét/számát növelték még a Reaper of Souls megjelenése előtt.

Ez viszont ismét alkalmatlan lett az új legendás itemek miatt, hisz így ezeknek az ikonját is hozzá kell adni a kezelőfelülethez.

 

Buff bar needs size-buff like second row or something.
Tyvalir: There are a lot of items or skills right now that have buff or cooldown icons. When players have lots of different icons stacking up or disappearing from the bottom of the screen, it can result in visual clutter that may make it more difficult to interpret what you’re seeing at a glance.

That said, we’re currently reviewing how we display buffs and cooldowns, and looking for ways to ensure this information remains easy to access and interpret quickly, so you can stay focused on the game.

 

Forrás:

diablo.incgamers.com