Kezdőlap Hírek Diablo III: Banhullám

Diablo III: Banhullám

114
0
MEGOSZTÁS

Ismét lesújtott a Blizzard banhammere, ugyanis több játékos Diablo III játék licencét tiltólistára tették, feltehetőleg bothasználat illetve más, harmadik féltől származó program használata miatt. Kauza kék postban is megerősítette a hírt, egyben közölte a játékosokkal, hogy a Blizzard nem tesz semmiféle hivatalos bejelentést a banhullámmal kapcsolatban, így a tiltott játékosokról sincs számadat.

R I P THE LEADERBOARDS
We’re not doing any sort of official announcement, but I can confirm what’s obvious as this point: account actions did take place.

One quick reminder: let’s all avoid linking out to any cheating programs or communities or calling out individual players. (forrás)

Redditen egy játékos kicsit részletesebben is írt a dologról. Az köztudott, hogy a Blizzard a Warden nevű anti-cheat metódusát nemrég frissítette. A frissítés láthatatlanul települt mindenki gépére, az online játékosokat pedig nem dobta ki a megkezdett játékmenetből. A Bot használók egy részét így elkapta a Warden, azonban a bot program írója észrevette a turpisságot és letiltotta annak futtatását minden kliensen. Ez a művelet számára mintegy 15-20 percet jelentett így csak ebben az időintervallumban botot használókat kapta el a Warden – állítja scumoftherealm reddit felhasználó.

Akárhogy is legyen, a leaderboardon is meglátszik a banhullám nyoma: a sok törlésre került csaló eltűnt a leaderboardokról és helyüket az alattuk álló játékos vette át. Reméljük, hogy ha nem is sikerült eltávolítani az összes csalót, de a megmaradtak közül kevesebben fogják ismételten a rövidebb utat választani.