Kezdőlap Hírek Mégis marad a Battle.net név!

Mégis marad a Battle.net név!

303
0
MEGOSZTÁS

Tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy a Blizzard meg szeretné reformálni a játékosait összekötő hálózatot, így annak nevét meg szerették volna szüntetni azaz a Battle.net kifejezést eltörölni. A döntés hátterében az állt, hogy a fejesek szerint a játékosokat összezavarja a Blizzard és Battle.net fogalma, néhányan azt is gondolhatnák, hogy ez két külön cég. Ezért is hajlottak abba az irányba, hogy bár a hálózati háttérre ennek nincs hatása, inkább funkcionalitás szerint neveznének el játékosokat összekötő technológiákat. Ilyenek például a “Blizzard Streaming” és “Blizzard Voice” fogalmak, de a lényeg az, hogy a “Blizzard App” köré szerettek volna csoportosítani mindent a “Battle.net” név helyett.

Mára azonban fordult a kocka, mégsem törlik el a Battle.net megnevezést ám mégis éri egy kis változás: mától hivatalosan “Blizzard Battle.net”-nek kell nevezni a játékosokat összekötő hálózatot. A radikális Battle.net név eltörlése helyett azért döntöttek így, mert büszkék arra, hogy 1997 óta ez a hálózat köti össze játékosaikat és nem szeretnének megválni a régmúlt emlékeitől sem. Természetesen az első hírek óta a játékosok is hangot adtak véleményüknek a névváltoztatással kapcsolatban és ez is közrejátszott a Blizzard sokkal szimpatikusabb döntésmódosításához – a Battle.net név megtartásához.

When we announced that we’d be transitioning away from the Battle.net name for our online-gaming service, we suspected that the shift would be challenging. We understood that Battle.net stood for something special—it represents years of shared history and enjoyment, community and friendship, for all of us and our players.Battle.net is the central nervous system for Blizzard games and the connective tissue that has brought Blizzard players together since 1996. The technology was never going away, but after giving the branding change further consideration and also hearing your feedback, we’re in agreement that the name should stay as well. Take it from the developer formerly known as Silicon & Synapse, and Chaos Studios, names are important too.

Moving forward, to help offset some of the original concerns we listed back in September, we will be connecting “Blizzard” to “Battle.net” in our logo for the service and in general when we refer to it in print: Blizzard Battle.net.

We appreciate your feedback and look forward to many more years of bringing players together online.

forrás: diabloii.net