Kezdőlap Egyéb Blizzcon 2018, Blizzard ezt mégis hogy gondoltátok?

Blizzcon 2018, Blizzard ezt mégis hogy gondoltátok?

1463
2
MEGOSZTÁS

Kicsit össze kellett szednem a gondolataimat, hogy ne hirtelen felindulásból írjak olyanokat, amiket esetleg később megbánok.

 

A Blizzard bejelentette a mobilos Diablo-játékot, a Diablo Immortalt, gyakorlatilag felforrt tőle az internet legmélyebb bugyra is, mémek, videók és peticók készülnek rendre, tonnaszámra. Részben megértem a reakciókat, de ne essünk át a ló túloldalára. Félreértés ne essék én is részben csalódott vagyok, de voltam olyan okos, hogy nem ültem fel a hypevonatra idén, így nem fájt annyira.
 
Kedves Blizzard, nem csupán azért forrong a “nép”, hogy mobilos játékot jelentettek be, hanem főleg amiatt, ahogy tettétek. Igen tudjuk, előre szóltatok, hogy nagy bejelentésre ne számítsunk. Szegény Wyatt arcán is látszott, hogy feszengve jelentette be a játékot, mondjuk a nagy csendet nem értette elsőre, vagy nagyon jól tudta mire számíthat, csak mégsem ekkorára,és nem akart jó pofát hozzá vágni. Évekkel korábbi nyilatkozatoknak mondtok ellent és köpitek arcon saját magatokat, folyamatosan. Anno arról volt szó, hogy a Diablo 3 több kiegészítőt is kap, ehhez képest jött egy teljes értékű kiegészítő és egy karakter DLC, amit ne akarjatok teljes értékű kiegészítőnek bemagyarázni, mert nem fog sikerülni. Tudjuk a sok munkához idő kell, közel 20-25 év alatt ezt megtanultam a Blizzardtól, de a több, az nálam egynél többet jelent, főleg hat év alatt. Igen, tudjuk, hogy több Diablo projekten dolgoztok egyszerre, de a nem videojátékos részt most felejtsük el, (netflix animációs sorozat, Book of Adria, képregények stb). A Switches D3 verzió most jelent meg, így azt nem számolom bele.A játékosok nem lennének felháborodva, ha nem csak mobilra jelenne meg az Immortal, hanem PC-re is. A koncepció alapvetően nem rossz, hogy kell betölteni a D2 és D3 közti 20 évet storyban, ez teljesen rendben is van. Ha már nem jön folytatás vagy teljes értékű kiegészítő, akkor igazán egy D2 remasterrel, vagy egy D1 remasterrel, esetleg egyszerre mindkettővel lehetett volna hűteni a kedélyeket, legrosszabb esetben pl. egy Druida DLC-vel a Diablo 3-hoz. A D1-t azért írtam bele, mert az évfordulós eventet szerintem sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni,vagy inkább több munkával egy HD remaster kellett volna belőle kiadni, mert ebben az állapotban vállalhatatlan.
 
Szóval kedves Blizzard, igen tudjuk, hogy fogyasztói társadalmonban ill. kapitalizmusban élünk, a mobiljátékok virágzanak, valamint Kína igen nagy felvásárló piaccal rendelkezik, de csak emiatt ne akarjatok sok tízezer rajongót és potenciális vásárlót elveszteni.
 
Végszóként megjegyezném, hogy a Blizzard nem csak a Diablo, hanem a Starcraft franchise-t is hanyagolja elég rendesen (igen, volt egy Sc1 remaster). Én most a 2-re gondolok, mert single player DLC-kkel is adósak maradtak, úgy volt, hogy több Nova Covert Opshoz hasonló DLC is érkezik, azóta is várom őket, türelmesen.
 
Kedves Blizzard, nem értem miért nem vagytok tisztában azzal, hogy miért van felháborodva a játékostábor. Úgy látom, mióta az Activison-Blizzard létrejött, rossz útra tévelyedtetek, talán nem véletlen, és ennek is köszönhető, hogy komolyabb Blizzard vezetők mondanak le mostanában. Örülnék neki, ha visszatalálnátok a helyes útra.
 
Egy Blizzard rajongó.