Kezdőlap Blizzcon Merész pletykák a Diablo 4-ről

Merész pletykák a Diablo 4-ről

1530
0
MEGOSZTÁS

A diabloii.net-en újabb pletyka látott napvilágot, miszerint az idei Blizzconon a Diablo széria kedvelői megelégedéssel dőlhetnek majd kardjuk helyett a fotel háttámlájára ugyanis híreket kapunk a Diablo 4-ről.

A fent említett fansite egyik szerkesztője szerint ugyanis idén a Blizzconon Diablo 4 bejelentésre számíthatunk. A találgatás erős. Az idei Gamescom-on vajon miért nem jelent meg a Blizzard? Azért, mert a bejelentéseket mindig is a Blizzconon éltük meg és most is gőzerővel dolgoznak a projekten? Rushster ezeket a kérdéseket feszegeti cikkében miközben azt állítja, hogy belsős információk alapozzák meg állításait.

A cikk szerkesztője azt is megosztotta velünk, hogy gameplay azaz valós játékmenet bemutató nem lesz, legfeljebb egy bejelentés, egy cinematic trailer vagy hasonló az amire számíthatunk Diablo 4 fronton az idei Blizzconon.

A Diablo 4-et illetően az első pletykák 2016-ban röppentek fel, amikor egyre több álláshirdetést adott fel a Blizzard egy “be nem jelentett Diablo projektre” ezeket a pletykákat pedig részletesen ki is beszéltem egyik videómban. A 2016-os Blizzconon persze még nem kaphattunk hírt a Diablo 4-ről hiszen ha épp akkor toborozták a fejlesztőket, rájuk még több év munka várhat mire kész produktummal állhatnak a nagyérdemű elé. Így helyette a 20. évfordulós eventet és a necromancer pack-et kaptuk meg. A 2017-es Blizzconon még ennyi sem történt: a Diablo-val kapcsolatban semmiféle bejelentést nem tett a Blizzard (erre pedig az előző évek nagy várakozásai miatt jó előre felkészítették a rajongókat), csupán jövőbeli terveket közöltek a javítócsomagokról, QoL változtatásokról. 2018-ban a játékosközösség forrongott. A 2017-es csend megtörését várták azok a Diablo fanok akik eddig türelemmel vártak. Kaptunk is bejelentést: Jön az új Diablo! Mobilra… mert ugye mindenkinek van mobiltelefonja, ugye?

A szkeptikusok egy része gondolhatná, hogy a 2016-os pletykákat (álláshirdetések, be nem jelentett Diablo projekt) a Diablo Immortal félre is söpri hiszen biztosan arra toborozták a fejlesztőket. Ez a gondolatmenet ott meg is bukik, hogy a fejlesztést nem konkrétan a Blizzard végzi, hanem egy kínai fejlesztő cég, a NetEase akiknek már sok hasonló játékuk érhető el a Play áruházban és tulajdonképpen csak újra-skinelik a meglévő játékukat és el is készül a Diablo Immortal (ez igazából már el is készült és csak a megjelenésre vár).

Akármit is gondolnak a kételkedők, a Blizzard többször is közölte a rajongókkal, hogy több Diablo projekt is fejlesztés alatt áll. Csak egy kérdés van: mikor?

Ha érkezik is idén bejelentés, a játék megjelenésére még minimum egy évet kellene várnunk elnézve a Blizzard trendjeit és a 2016-tól számított 4 éves fejlesztési idő teljesen reálisnak mondható lenne és 2020-ban már joggal várhatnánk egy új epizódot ami esetleg csúszásokkal 2021-re tolódhat a legrosszabb esetben.

De vajon tényleg lesz Diablo 4 bejelentés vagy csak több megtekintése, kattintásra pályázik a diabloii.net? Esetleg a szerkesztő a 2017-es Blizzcont megelőző közleményhez hasonlóan ismételten ki akar csikarni egy kis információmorzsát a Blizzardtól még a Blizzcon kezdete előtt? Netán az igazat írta meg és a belsős információk validak? Bárhogy is legyen, figyeljük a Blizzard reakcióját, az idei Blizzcon eseményeit is követjük és tájékoztatjuk olvasóinkat a fejleményekről. Lehet, hogy idén is lesz róla diablo3.hu stream, ahogyan 2016-ban is volt utoljára.

forrás: diabloii.net