Kezdőlap Egyéb Tyrael Topic 3.

Tyrael Topic 3.

57
0
MEGOSZTÁS
timeline-heroes.gif

..baal..tyrael..azurewrath..worldstone..antyrael? Az Antyrael egy nagyon ritka kő melyet a Worldstone elpusztítása után neveztek el Tyraelről. Bölcs védelmezőnk a kavics elpusztítása után eltűnt az elkövetkezendő húsz évre és senki, semmit nem hallott róla.. De vajon mit rejt magában ez a nagyon ritka kő, és miért tűnt el Tyrael? Lehet, hogy ez egyszer bujkálnia kell a nagy hatalmú, bölcs arkangyalunknak?

Auriel, Imperius, Itherael, Malthael, Tyrael. Az ősi Angiris Tanács tagjai. Egy rövidke leírás: Auriel; az egyetlen női arkangyal, együtt érző, a Sanctuaryt védelmezi, a szerelem arkangyala, világos kék ruhát visel. Imperius; férfi, vad természetű, úgy gondolja a Sanctuarynak el kell pusztulnia, piros ruhát visel, lángoló kardok. Itherael; szürkébe öltözött arkangyal, kinézetre teljesen semleges, se nem nő sem nem férfi, az egyensúly arkangyala. Malthael; sovány alak kinek mellvértje és öltözéke fekete, a halál arkangyala. De mi közük Tyraelhez? Nos, sok pletykát hallani Imperius és Malthael felől. Imperius aki egyáltalán nem emberpárti, teljesen más nézeteket követ mint Tyrael és pontosan ezért konfliktus alakulhat ki kettejük közt. Malthael, aki maga a halál arkangyala, nem tétovázna sokat ha Imperius szövetkezni szeretne Tyrael ellen. Elképzelhető, hogy ez áll Tyrael titokzatos húsz éves eltűnése mögött?

Lehetséges, hogy az Antyrael tartja életben Tyraelt. Ha ez így van, és valóban Imperius szeretne véget vetni Tyrael emberekhez való kötődéséhez akkor egyszerűen csak meg kell kaparintani a követ, mellyel könnyen kordában tudja tartani bölcs angyalunkat. Ezzel megakadályozná, hogy Tyrael emberekkel érintkezzen, elérve azt, hogy a pokol seregei újból szétszóródjanak Sanctuary területén, az embereket biztos halálra ítélve. Mindannyian tudjuk mi vezérli Imperiust. Képes lenne Tyrael felett győzedelmeskedni? Malthael segítségével igen..

Miért tenné ezt Imperius? Feltételezhető, hogy Imperius kezdetektől fogva a pokol oldalán állt (emlékezzünk csak vissza Izualra, Tyrael mentorára) és csak arra a pontra várt, hogy Tyraelt hatalma alá vonja, halállal fenyegetve őt. Könnyen lehet, hogy az egész terv szerint haladt. Mint tudjuk a három Prime Evilnek többször is meggyűlt a baja Tyraelel, és szerettek volna örökre véget vetni életének, ami Imperius segítségével kivitelezhető volt. Hogy mi volt a terv? Baal megfertőzi a világkövet, ezzel elérve azt, hogy Tyraelnek ne legyen más választása csak, hogy elpusztítsa azt.. Az Antyrael ezzel megszületett. Ezek után már nem volt más csak megszerezni és elpusztítani a követ. Ilyenkor jött el Imperius ideje. Malthaelt magával rántja és megszerzik a kavicsot. Malthael miért is a halál arkangyala néven lett ismert? Lehet, hogy ő hozza a halált?

Tegyük félre egy kicsit Imperiust és Malthelt. A kő maga a gonosz. Tyrael a kő birtoklása miatt folyamatosan gyengül, de az is lehet, hogy erősödik. Ez viszont jó dolog is lehet, de nem ebben a játékban. Mint mondtam erősödik, de a sötétség ereje lesz rajta úrrá. Ebben Baal keze lehet. Tudta, hogy a Worldstonet elfogja pusztítani Tyrael és megszületik az Antyrael, ezzel elérve azt, hogy angyalunk halandóvá váljon illetve, hogy ő legyen maga a gonosz.. Ezért kell bujkálnia, ezért nem mutatkozik, ezért nem hallottak róla a kő elpusztítása után húsz évig.

Antyrael, antyrael, antyrael.. Egy mágikus kő, mely hatalmas erőt hordoz magában. Egy kő mely kulcs lehet Diablo és testvérei felélesztéséhez. Egy kő, mely Imperiusnak hatalmas erőt adhatna, és átvehetné a hatalmat Tyrael felett a tanácsban. Egy kő, melyért húsz éve már harcok dúlnak a mennyekben. Egy kő mely Tyrael bukásához vezethet. Untyrael, untyrael, untyrael..

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Tyrael szerepe a Diablo 3-ban című fórumtémánkban.