Kezdőlap Egyéb Bloodline Champions

[Off] Bloodline Champions

24
0
MEGOSZTÁS

Szinte biztos vagyok benne, hogy mindazok, akik valamilyen szinten érdeklődnek a Diablo 3 PvP után, a még friss húsnak mondható Bloodline Champions kellemes időtöltést fog nyújtani. A játék teljesen ingyenes, innen letölthető. Elemzési szempontok:

  1. A játékról
  2. A hősök
  3. A játékmódok


Ha több mindent megszeretnél tudni kattints a továbbra.

A játék

A BLC egy Arénára épülő Action RPG, melyet a Stunlock Studios jóvoltából játszhatunk. Körülbelül 5 hónapja érhető el a nagyközönség számára. Van ingyenes (ajánlott 3 felkiáltójellel), 30 illetve 80 dolláros verziója. Mindháromnak megvan a maga előnye és hátránya. Fizetősnek természetesen egyetlen hátránya, hogy fizetős. Érdekes, nem? Persze ez extrákkal jár; a 30 dolcsisban már minden karakterrel játszhatsz és egyéb jutalmat kapsz összecsapások után, a 80 dolcsis verzióban a játék miden luxusjuttatását igénybe veheted. Javasolnám, hogy ne kapjuk elő egyből a bankkártyánkat hanem először nézzünk bele a játékba. Maga a gamma nem foglal sok helyet és a gépigénye sem egetrengető.

Első lépésként regisztráljunk magunknak felhasználót és töltsük le a játékot a hivatalos oldalról. Miután bent vagyunk a játékban, felugrik egy ablak, hogy “fizess te sunyi vagy a pokolra jutsz” de ennek ne dőljünk be, ikszeljük ki. Miután bezártuk a fenyegető üzenetet, láthatóvá válik a tutorial menüpont. Klikk rá. Ez a 2-3 perces rövidke bemutató megismerteti velünk a játék alapjait. Miután ezzel is megvolnának kapsz egy achievementet a sikeres kezdetért. Ha már itt járunk, had említsem meg, hogy az achievement pontokat érdemes gyűjteni, hiszen ez adja az ingyenes játékosok számára a legtöbb Blood Coin-t, ami a játék fizetőeszköze. Ezek segítségével hősöket illetve más finomságot tudsz majd venni.

Egyéb tudnivaló: a játékon belül tudsz chatelni, felvehetsz barátokat és van beépített voice chat is. Még egy fontos dolog, hogy van beépített tudástár is, kezdők és haladók számára egyaránt.

A hősök

Négy féle csoport szerint soroljuk a hősöket. Melee damage, Ranged damage, Healer és Tank. Jelenleg 20 hős van a játékban. Ingyenes felhasználóknak hetente csak 4 megadott hőssel lehet játszani, mind a 4 csoportból 1 féle. Ha megveszel magadnak egy bajnokot, az örökre a tiéd marad. Mindenki a maga ízlése szerint válassza első harcosát. Általános tévhit, hogy a Healer csak gyógyít. Ne barátkozzunk meg ezzel a gondolattal, hiszen ők is rendelkeznek sebző és más-más támogató illetve CC (ellenfelet lassító, bénító, vakító) képességekkel. Ajánlott hősök a kezdőknek: Ranid Assassin, Gunner és Thorn. Hamar ráfogsz jönni, hogy miért ezek a favoritok.

A játékban háromféle játékmód van. Nézzük ezeket sorjában:

Arena

Ez a legtöbbek által preferált játékmód. A ladder összecsapások kizárólag ebben a módban elérhetőek. Általában egy mérkőzés során 3 körön át kell csapatodnak maga alá utasítani ellenfelét, hogy nyertesként kerüljön ki.

Természetesen ezt a számot lehet csökkenteni és növelni is, attól függ milyen kedvében van az, aki a játékot kreálja. Ladder meccseken ez szabályozott, mindig 3 kört kell nyerni. Tehát egy küzdelem maximum 5 körből áll. Döntetlenek nincsenek. Itt nincs respawn, ha meghalsz akkor csak a következő körben nyomogathatod a wsad-t újra.

Conquest

Azok akik valaha játszottak WoW-al, egy kis területen elterülő Arathi Basin-t képzeljenek el. Azok se keseregjenek akiknek ez az élmény nem adatott meg, hiszen ennek a játékmódnak az elsajátítása is piszok egyszerű.

A lényeg, hogy az egyes pályákon adott 2-3 terület (A,B,C) amit el kell foglalni és meg kell őrizni. Ha egy percen keresztül a csapatodé a zóna akkor megnyertétek a küzdelmet. Gyorsabban is lehet nyerni: Tegyük fel, hogy a Gumimaci csapat küzd a Nyalókák ellen. A gumimacik elfoglalták az összes terület és a nyalókákat is rendesen elnyalták. Ez esetben nem kell várni 1 percet, a gumimacik automatikusan nyernek. Itt azonban van respawn. Ha a gumimaciké az összes terület és nyalókák közül csupán csak egy állja a sarat, akkor az megteheti, hogy elmenekül és megvárja míg a nyalánkságok újraélednek. A nyalókáknak ez esetben még van esélyük és idejük, hogy megmutassák nem az íz a lényeg.

Capture the Artifact

Mindkét csapat 1-1 artifactot birtokol a játék elején. A lényeg, hogy megszerezd az ellenfeled legféltettebb kincsét és sajátod mellé rakd. Csak akkor nyertek, ha mindkét artifact nálatok van egy helyen és egy időben. Akár capture the flag is lehetne a játékmód neve, de mint láthatjátok a fejlesztők nagyon frappánsak voltak. Itt is van respawn. Vannak azonban korlátok: amíg lopod az ellenfél artifactját nem használhatsz egyes képességeket. Ez alatt a teleport és társai képességekre gondolok. Röviden ennyi a lényege.

Ladder & Tournement

Talán kezdjük azzal, hogy van a játékban szintezés, de ez csakis kizárólag a felhasználód szintjét növeli és semmilyen mértekben sem befolyásolja karaktereid erejét, csupán a játékosok presztízsét növeli. A szint tehát semmit nem jelent, nem zsebelheted be a győzelmet amint meglátod az ellenfeled alacsony szintjét. Egy újonc is okozhat kellemetlen meglepetéseket. A Ladder játékok tétre mennek. A nyereség pontot hoz, eleinte nagyon sokat, a vereség pontot vesz el. A pontjaid mennyisége meghatározza, hogy milyen Grade-je van a felhasználódnak. A legnagyobb grade 30. Háromféle Ladder van: Solo, 2v2 illetve 3v3. Szólóban is 3 játékos küzd 3 ellen annyi különbséggel, hogy a csapatodat nem te állítod össze. Érdemesebb barátokkal együtt játszani, ez esetben kevesebb pont kell, hogy új rankod/graded legyen.  A Tournament egyelőre senki számára sem elérhető.

Forrás: