Kezdőlap Hírek Grab Bag #16

Grab Bag #16

90
0
MEGOSZTÁS

Elég a játéktechnikából, térjünk rá a kultistákra, démonokra és egyéb szentségtelen teremtményekre.

  • Cultist: A kultisták a legfőbb gonoszhoz imádkoznak (Prime evils) és sötét erőket kapnak mestereiktől. Ennek a szörnycsaládnak még nincs feltárva az összes tagja, de tudjuk, hogy sok fajtája létezik, beleértve gyalogos katonákat, harcosokat, mágusok és idézőket. A család legalapvetőbb tagja maga a kultista.  Berserkerek társaságában tűnnek fel, tűzlabdákat lőnek és képesek Dark Demon-okat (sötét démonok) idézni, úgyhogy bölcs dolog figyelmen kívül hagyni a szolgáikat és egyből őket megtámadni mielőtt idézésbe fognának.

  • Berserker: Ők a nyers erő a kultisták között. Hatalmas, csupa izom, brutális kinézetű harcosok. Egy óriási kalapáccsal vannak felszerelkezve, amit a fejük fölé emelve óriásit sújtanak. Ha a karakternek sikerül időben elugrania a sebzés elől, a kalapács a földbe akad és időt hagy a játékosnak, hogy ellentámadást indítson.  A 2010-es Blizzcon demóban dupla akkorák voltak  mint az egy évvel ezelőtti verzióban. Máig sem tisztázódott, hogy azért voltak óriásiak mert championok voltak, vagy a fejlesztők megváltoztatták a lények méretét.
  • Dark Demon: A kultisták által előidézett, állatszerű teremtmények. Ezeket a lényeket leginkább egy kifordított kutya és egy krokodil kereszteződéseként lehet leírni, a képen sajnos nagyon rosszul látszanak. Gyorsan mozognak és erősek, de ez eddigi bemutatók alapján csak közelharci támadásuk van.
  • (Dark) Vessel: Nem tudjuk biztosan, hogy a Vesselek (~befogadó, edény) neve előtt lévő dark, azaz sötét szó, a megnevezésük része, vagy csak egy bizonyos fajtájukat jelöli. Ezek a lények nagyon hasonlítanak a kultistákhoz, de ők saját testüket ajánlják fel a gonosz erőinek, hogy démoni megszállás alá kerülhessenek. Általában négy-nyolc dark vessel szokott egy idézőkörben imádkozni, ilyenkor még veszélytelenek. Ha azonban a karakter egy bizonyos időn belül nem pusztítja el őket, a démoni megszállás teljesül és Activated Vessel (aktivált “befogadó”) válik belőlük.
  • Activated Vessel: Miután a Dark Vesselek sikerrel jártak a démonok saját testükbe idézésében, mutálódott, félig ember félig démon lények válnak belőlük. Ebben az állapotban gyors, nagyon erős közelharci szörnyekké válnak. Bár különleges képességük nincs, így is nagy veszélyt jelentenek a karakterekre. Haláluk különösen érdekes: először csak az egész testük kezd rázkódni, majd egy robbanással vörös fény távozik belőlük, mintha a démoni hatalom ebben a formában hagyná el a testüket.

Forrás: