Kezdőlap Hírek Lore a press eventről

Lore a press eventről

29
0
MEGOSZTÁS

Még mindig ne értünk a sajtótájékoztató információinak a végére, úgyhogy újabb csomagnyi hír következik – most a fő téma a Lore és a játék hangulata lesz:

  • A lore egy része megváltozott és emiatt sokan ki is borultak. Engem nem zavar a részek közötti inkonzisztencia, mások lehet a falra fognak mászni a következőktől: a Diablo 1 Warriorja, akiből később a Dark Wanderer lett, a harmadik részben King Leoric fia lesz. Ez az előző két rész történetével ellentmond. Valószínűleg azért lépték meg a változtatást, hogy összefüggőbb, Tristamhoz és a Leoric családhoz szorosabban kötődő történetet hozhassanak össze.
  • Lesz ingame Bestiary: itt kerülnek feljegyzésre a szörnyek, akikkel eddig találkoztál, az audio könyvek (tomek), az NPC karakterek  és a játék eleji tutorialok is. Ez gyakorlatilag egy kalandozásaid alatt összeállított lore gyűjtemény lesz.
  • Az új intró és az öt kaszt bevezetője más stílusú, mint a megszokott Blizzard videók: inkább amolyan pen&ink formát követnek. Mivel én sem láttam őket nem tudom ezen pontosan mit értettek, de úgy tűnik hogy stilizált, fekete fehér animáció lesz concept artos grafikával, mutatós effektekkel feldobva. Az elmondások szerint iszonyatosan hangulatos és epikus lett (“its fuckin’ glorious”), bár a sajtósok is csak az intró első felét, plusz a Demon Hunter videót láthatták. Más források azt írják, hogy a videó formátuma azért concept art szerű, mert ez még nem a végleges trailer és kiadáskor már teljes 3D cinematicot láthatunk majd. Hogy direkt változtatták meg a stílust, vagy ez tényleg csak egy előkészítés, december táján kiderül.
  • A kezdőterület, azaz Tristram és Új Tristram hangulata az elmondottak szerint kiváló, borzongató és nagyon Diablos. A Worldstone Keep podcastjában hallhatjuk, mennyire sötét és gonosz bevezetője van a játéknak, előre dörzsöhetjük a tenyerünket.
  • Decard Cain naplója a két Diablo rész között eltelt húsz évet fogja feldolgozni.