Kezdőlap Egyéb 5 éves lett a Diablo III

5 éves lett a Diablo III

515
0
MEGOSZTÁS

Mintha csak tegnap lett volna az, hogy 2012. május 15-én torkunk szakadtából számoltunk vissza a Diablo III Launch Paryján Budapesten. Azóta eltelt 5 év és a játék rengeteg változáson esett át.

[divider]

[youtube FnQURPKenPE 700 400]

[divider]

A megjelenés idején persze voltak nehézségek-fennakadások hiszen játékosok milliói ragadtak egeret, hogy kattintásaik ezreivel aprítsák a gonosz démonokat miszlikre. Ki ne emlékezne az akkori Error 37-re amiből jócskán születtek mémek is.

[divider]

 [youtube GsqUZkmO-zk 700 400]

[divider]

A kezdeti nehézségeket persze elhárította a Blizzard és a játék elindult egy úton aminek még a mai napon sem értünk a végére. Megszűntek a régi nehézségi fokozatok (Normal, Nightmare, Hell, Inferno) és helyükbe lépett az új Normal-Torment skála. Az egykori Aukciós ház is összedőlt, de kaptunk Über bossokat, kiegészítőt a Reaper of Souls képében és Loot 2.0-át is. A játékot a fejlesztői tábort ért változások is alakították, hiszen el kellett búcsúznunk Jay Wilson-tól aki 10 éven át dolgozott a Blizzard-nál és a Diablo III game directoraként fektette le a játék alapjait. A helyét Josh Mosqueira vette át, aki három éven keresztül csiszolta a játékot és bizony sok mai napig élő újdonságot neki köszönhet a játékostábor, azonban tavaly nyáron ő is más vizekre evezett. Ha már a fejlesztőkről van szó, soha nem feledjük Kevin ‘Kanai’ Griffith-et, aki a Diablo III egyik művésze volt de sajnos egy ritka betegség sújtott és sajnos nem sikerült felépülnie belőle. Emlékét a játékban a Kanai’s Cube örökre megőrzi.

[divider]

[youtube lsicxB35JB0 700 400]

[divider]

A játék sokat fejlődött… de még mindig jönnek újabb és újabb javítások, a fejlesztők épp a legújabb karakteren a Necromancer-en dolgoznak, emellett új helyszínek és játékmódok is érkeznek a játékba. Reméljük a Blizzard még sokáig gondját viseli a franchise-nak és számos új tartalom vár még ránk.

[divider]

[youtube rt1bLufR-VA 700 400]

[divider]

Nem feledkezünk meg az olvasóinkról sem, hiszen cikkeinket és videóinkat értetek szerkesztjük! Ez úton is köszönjük a kiemelt figyelmeteket, kitartásotokat, a kedves hozzászólásaitokat, a like-okat és a feliratkozásokat!